Poze Ulei de Ricin BIO*, virgin 100 ml

     
Pin It


Ulei de Ricin BIO*, virgin 100 ml

Pret: 13,99 RON

Disponibil in stoc

Pretul include TVA 19%, pretul nu include cheltuielile de livrare

Renumit pentru proprietăţile de regenerare şi fortificare a părului, genelor și sprâncenelor, este apreciat și pentru efectul de stimulare a creșterii părului. Asigură unghii mai rezistente, hrăneşte şi hidratează tegumentele. Este un ulei des regăsit în compoziţiile de machiaj.

Ulei de Ricin - descriere şi recomandări

Ricinul este o plantă anuală ornamentală, răspândită în zonele tropicale dar şi în cele cu climat temperat. Tulpina are culoare verde sau roşie, florile sunt de un roşu intens, iar fructul este o capsulă ce conţine 3 seminţe bogate în ulei. Uleiul de ricin mai este cunoscut şi sub denumirea de ”castor oil” şi este un ulei dens, vâscos, bogat în acizi graşi. Datorită texturii sale originale, este un mediu ideal de dispersie pentru pigmenţi în produsele de machiaj.

Metoda de obţinere: prin presare la rece din seminţele crude

Zona geografică de provenienţă: India

Calitate: produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert

Prezentare: lichid clar, culoare gălbuie, vâscozitate ridicată, aproape inodor

Pe piele: absorbţie lentă, senzaţie grasă, non-comedogenic*
*Comedogenicitatea nu este măsurabilă şi determinată ştiinţific. Un ulei/unt considerat comedogen poate înfunda temporar porii dar nu generează obligatoriu coşuri, puncte negre sau acnee la orice persoană. Aplicarea, mai ales în stare pură a unui ulei considerat comedogen trebuie evitată de persoanele care au pielea cu tendinţe acneice, dar se paote folosi ca ingredient într-o emulsie sau combinat cu alte ingrediente.

Ingrediente (INCI): ricinus communis seed oil*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică.
Produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

Proprietăţile uleiului de ricin

  • este unul dintre cele mai vâscoase uleiuri vegetale
  • fortifiant pentru păr, gene, unghii
  • promovează creşterea părului
  • emolient şi nutritiv
  • antibacterian datorită conținutului în acid ricinoleic
  • antipigmentar
  • uşor cicatrizant și calmant
  • bun dispersant pentru pigmenţi și conferă luciu produselor de machiaj (ruj)
  • fortifică părul, unghiile, genele și sprâncenele favorizând creșterea acestora
  • regenerator pentru părul uscat, tern, tratat chimic

La ce vă poate ajuta

  • îngrijirea și regenerarea părului
  • fortificarea părului, a genelor și sprâncenelor
  • în tratamente pentru combaterea căderii părului
  • îngrijirea pielii afectate de fisuri, crăpături, iritații
  • ameliorarea petelor pigmentare, a petelor de vârstă și de sarcină
  • formularea demachiantelor fiind delicat și bun solvent pentru pigmenți
  • întreținerea unghiilor, unghii crăpate, casante sau care se despică
  • formularea compozițiilor de machiaj

Cum se folosește în cosmetică

  • este un produs ce poate fi folosit ca atare, aplicat direct pe piele, păr, unghii sau gene
  • în aplicații pe păr, fiind un ulei cu vâscozitate ridicată, este indicat să fie combinat cu uleiuri vegetale ușoare, fluide
  • ca ingredient pentru prepararea de măși, creme,balsamuri și seruri capilare
  • ca ingredient pentru preparate de machiaj: ruj, balsam de buze, mascara, farduri
  • în prepararea unui demachiant bifazic sau a unei loțiuni demachiante
  • ca ingredient în seruri pentru stimularea creşterii părului
  • pur sau în combinație cu ingrediente specifice, sub formă de baie de ulei pentru unghii

Sinergii speciale

  • cu apă de albăstrele pentru formularea unui demachiant bifazic
  • cu ulei de crin alb şi ulei esenţial de morcov pentru estomparea petelor pigmentare
  • cu ulei de cocos şi ulei esenţial de cedru atlas pentru o mască de păr
  • cu ulei de jojoba şi ulei esenţial de ylang-ylang pentru păr uscat, cu vârfuri despicate
  • cu ulei esenţial de tea tree, palmarosa sau dafin pentru preparate antimătreaţă
  • cu ulei esenţial de lămâie pentru îngrijirea unghiilor

Păstrare: fiind un ulei rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină

Date de siguranţă: uz cosmetic

Avertisment: proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul Estelina sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, site-uri web de referință în fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător/furnizor. Cu toate acestea, aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.

0770534261 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata, 09.00-17.00

 

Tag-uri:



Detalii produs


Categorie: Uleiuri vegetale

Greutate produs: 0.11 kg.

Producator: origine India



Produse similare


Produsul este certificat bio. Ulei presat la rece. A nu se folosi in alimentatie. Uleiul de ricin este deja un ingredient faimos pentru faptul ca ajuta la regenerarea si infrumusetarea...
17,54 RON
Grație concentrației în acizi grași esențiali, este recunoscut pentru efectul regenerator, nutritiv și restructurant asupra pielii. Este un ingredient de bază pentru cremele de plajă, uleiurile de mas...
13,85 RON
Este un ulei vegetal cu un profil interesant de acizi grași esențiali. Îmbunătățește textura și elasticitatea pielii, este regenerator, antiinflamator, protejează bariera naturală a pielii....
17,99 RON
  
  




  

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?