Poze Vetiver, ulei esential pur 10ml

     
Pin It


Vetiver, ulei esential pur 10ml

Pret: 35,99 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA de 19%, Pretul nu include cheltuielile de livrare

Vetiverul este o plantă care creşte în smocuri similare cu iarba, este înaltă, are frunzele lungi şi dese, cu un complex de rădăcini subterane care se adâncesc la peste 1 metru, rădăcini din care se extrage uleiul esențial. Iarba de vetiver a fost folosită în Calcuta şi Haiti pentru confecţionarea acoperişurilor de stuf şi pentru copertine, jaluzele sau umbrele de soare, în timp ce în Java, rădăcinile au fost folosite pentru ţesutul covoarelor. Nu este de neglijat nici faptul că planta limitează eroziunea solului.

Uleiul esenţial de vetiver este azi un ingredient popular în parfumerie, la care se apelează îndeosebi pentru crearea parfumurilor bărbătești; se folosește de asemenea și la fabricarea de săpunuri, produse de toaletă sau produse cosmetice.

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi a rădăcinilor

Zona geografică de provenienţă: Java/Haiti

Prezentare: lichid vâscos de culoare maronie

Descriere olfactivă: miros pregnant și tenace, cald, bogat, cu note pământii şi ierboase, cu subnote lemnoase

Ingrediente (INCI): vetiveria zizanoides root oil

Proprietăţi

  • parfumant cu note pământii, este notă olfactivă de fond și fixator de parfum
  • circulator, tonic arterial și venos, tonic limfatic, de ajutor în edeme, varice, flebite
  • stimulator al sistemului imunitar, destresant, uşor afrodisiac

Mod de utilizare

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
  • ca notă de bază și fixator, pentru formularea parfumurilor, în special a celor bărbăteşti
  • alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide 
  • ca ingredient pentru parfumarea cosmeticelor, a deodorantelor sau a săpunurilor
  • ca ingredient în preparate cosmetice pentru masaje drenante și cu efect de stimulare a circulației sanguine
  • inclus în uleiuri sau creme de masaj, alături de alte esențe și extracte specifice
  • se poate folosi în dozaj de până la 2% însă fiind un ulei esențial puternic și cu miros pregnant, se utilizează de regulă în concentrații mai mici

Păstrare: închis etanș, în loc uscat, ferit de căldură şi lumină

Date de siguranţă:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • nu este indicat pentru copii mici
  • a nu se ingera
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern
  • ATENTIE ! DUPA ADAUGAREA PRODUSELOR IN COS, PENTRU COMPLETAREA DATELOR SI FINALIZAREA COMENZII  APASATI BUTONUL “TRIMITE COMANDA"

0770534261 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata, 09.00-17.00

 


Detalii produs


Categorie: Uleiuri esentiale

Greutate produs: 0.02 kg.

Producator: Origine Haiti



Produse similare


O esență foarte apreciată pentru parfumul său puternic și profund, cu note pământii, lemnoase și de fum, dar care conține o serie de principii active cu rol antiinflamator, antiinfecțios, deconges...
13,37 RON
Din măruntele flori mov-albăstrui care ne încântă prin parfumul lor se extrage uleiul esențial poate cel mai răspândit și utilizat în întreaga lume. Calitățile sale aromati...
15,26 RON
Cedrul de Virginia sau ienupărul virginian este nativ în America de nord. Creşte până la înălţimea de 30 metri şi trăieşte câteva sute de ani. Din lemnul acestui arbore se fabrică...
10,99 RON
  
  




  

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?