0757665889; 0765917537  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
  
  
  
 Poze Unt de Shea Dezodorizat 100 gr

     
Pin It


Unt de Shea Dezodorizat 100 gr

Pret: 17,39 RON

Disponibil in stoc

Pretul include TVA 19%, Costurile de livrare nu sunt incluse

Untul de Shea este obţinuţ din nucile arborelui de Shea (Butyrospermum Parkii). Este un nutritiv şi hidratant excelent pentru ten şi corp. Se poate folosi ca şi balsam de buze. Este ideal pentru toate tipurile de piele, în special şi pentru cea uscată şi iritată.

Untul de Shea este obţinuţ din nucile arborelui de Shea (Butyrospermum Parkii). Bogat în acizi graşi esenţiali şi în antioxidanţi naturali, este un nutritiv şi hidratant excelent pentru ten şi corp. Se poate folosi ca şi balsam de buze. Este ideal pentru toate tipurile de piele, în special şi pentru cea uscată şi iritată. Stimulează regenerarea celulară, previne îmbătrânirea pielii, reduce ridurile fine, cicatricile. Utilizată în timpul sarcinii untul de Shea previne apariţia vergeturilor şi ameliorează vergeturile existente. Este un produs natural se poate folosi şi pentru ingrijirea pielii bebeluşilor. Protector solar, benefic pentru păr.

Eficient în tratamentul diverselor afectiuni ale pielii, inclusiv în cazul eczemelor şi psoriazisului.

Ingrediente: unt de shea

Utilizare: Untul de Shea se topeşte la temperatura corpului. Se încălzeşte o cantitatea mica în palme, apoi se aplică pe piele şi se masează uşor. Se poate încălzi în bain-marie (baie de aburi) şi astfel este mai uşor de aplicat.

Pentru păr: se aplică pe păr si scalp prin  masaj uşor. Se lasă să actioneze 15-30 minute, după care se spală părul cu şampon. Se poate utiliza ca ingredient în creme, loţiuni, unguente, maşti pentru faţă şi corp, la fabricarea săpunurilor naturale.

A nu se folosi de către persoanele alergice la nucifere.

UZ EXTERN!

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.A se păsra la temperaturi sub 25 C, în ambalajul original ferit de umiditate si lumină.

Ţara de provenienţă: Burkina Faso.

Citeste mai mult despre unt de Shea :http://www.herbalsana.ro/blog/16-untul-de-shea


Untul de Shea 

          Untul de shea se obţine din nucile arborelui de Shea-Karité şi este originar din savanele din vestul Africii. Arborele de shea (Vitellaria paradoxa) face parte din familia Sapotaceae şi creşte în ţări precum: Kamerun, Kongo, Guineea, Nigeria, Sudan, Uganda etc.

            Arborele de shea rodeşte după vârsta de 10-15 ani, iar sâmburele fructului este numit nucă. Cea mai bogată recoltă se obţine după ce arborele de shea atinge vârsta de 20-30 de ani, când se recoltează în jur de 15-20 kilograme de fructe. Fructele au o dimensiune asemănătoare cu prunele şi se coc intre 4 şi 6 luni. Dintr-un kilogram de fructe se obţin în jur de 400 grame de fructe deshidratate. Dar nu doar sâmburele se foloseşte, ci şi pulpa fructului care este comestibilă iar frunzele şi rădăcina se folosesc în scop terapeutic.

            Untul de shea este considerat „aurul Africii” fiind utilizat nu doar pentru îngrijirea pielii, ci şi la gatit şi iluminat, fiind un ulei care arde. Nucile de shea conţin în jur de 60-70% grăsimi, dintre care acizi graşi esenţiali, antioxidanţi naturali şi vitamine precum: A, E și F, toate acestea contribuind la regenerarea, hrănirea şi hidratarea pielii. Untul de shea se obţine astfel: nucile coapte se zdrobesc ori se macină, se amestecă cu apă şi compoziţia se încălzeşte uşor pe foc. Uleiul care se ridică la suprafaţă se îndepărtează şi se lasă la răcit. Din acest ulei se obţine o grăsime de culoare gălbuie spre alb cu un miros crud specific.

            În Africa untul de shea se produce în cantităţi mari, pentru protejarea şi hrănirea pielii expuse la soare, se depozitează în butoaie de lemn şi se exportă peste tot în lume.

            Cel mai des untul de shea se foloseşte în scop cosmetic, în stare pură sau în amestec cu alte uleiuri, datorită proprietăţilor sale hrănitoare şi hidratante. Untul de shea se absoarbe uşor în piele, îngrijeşte pielea deshidratată şi părul degradat. Este recomandat în caz de: eczemă, psoriazis, alergii cutanate, dermatite, bătături, oferă protecţie UV, alină durerile musculare, mâncărimile cauzate de inţepăturile de insecte, în cazul arsurilor este un bun antiinflamator şi cicatrizant, pentru tenurile mature are efect antirid, poate fi folosit ca balsam de buze, iar în sarcină previne vergeturile şi nu în ultimul rând hrăneşte pielea sensibilă a bebeluşilor.

0757665889; 0765917537 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata, 09.00-18.00

 

Tag-uri:



Detalii produs


Categorie: Unturi vegetale

Greutate produs: 0.2 kg.



Produse similare


Produs certificat BIO. Produs dezodorizat, rafinat. A nu se folosi in alimentatie. Untul de shea este un ingredient de nelipsit din tratamentele cosmetice naturale din intreaga lume, atat in...
14,16 RON
Este regăsit în nenumărate aplicații cosmetice datorită proprietăților sale excepționale. Profilul său de acizi grași și bogăția în substanțe nesaponificabile susțin calitățile de necontestat ale...
12,88 RON
Este regăsit în nenumărate aplicații cosmetice datorită proprietăților sale excepționale. Profilul său de acizi grași și bogăția în substanțe nesaponificabile susțin calitățile de necontestat ale...
16,99 RON
  
  




  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!