Poze Ulei esential, natural de lavanda 10 ml

     
Pin It


Ulei esential, natural de lavanda 10 ml

Pret: 12,95 RON

Disponibil in stoc

Pretul include TVA 19%, pretul nu include cheltuielile de livrare

INCI: Lavandula angustifolia oil

Produs în România, este un ulei esențial foarte apreciat în aromaterapie și cosmetică, este utilizat prentru atenuarea problemelor cutanate și regenerarea pielii, pentru favorizarea somnului și calmarea sistemului nervos dar și pentru parfumul său unic.

Ulei esențial de Lavandă - descriere, recomandări

Din măruntele flori mov-albăstrui care ne încântă prin parfumul lor se extrage uleiul esențial poate cel mai răspândit și utilizat în întreaga lume. Calitățile sale aromatice au fost descoperite cu mult timp în urmă, și sunt și azi valorificate în domeniul terapeutic, cosmetic și în parfumerie.

Uleiul esențial de lavandă veritabilă este un produs de excepție, superior calitativ uleiurilor extrase din alte soiuri sau hibrizi de lavandă și are un conținut ridicat de principii active pe care le putem valorifica în felurite moduri.

Sinonime: lavanda fină, lavanda oficinală, lavandula vera, lavanda veritabilă

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă a vârfurilor înflorite

Calitate: ulei esențial 100% pur și natural

Proprietăți organoleptice: lichid clar ușor gălbui, vâscozitate redusă

Descriere olfactivă: miros caracteristic floral, aromatic, erbaceu, proaspăt

Ingrediente (INCI): lavandula angustifolia oil


Proprietățile uleiului de lavandă

  • regenerator celular și reparator cutanat
  • cicatrizant, ajută la refacerea pielii rănite, afectate de eczeme, urticarii, psoriazis, acnee
  • calmant cutanat, liniștește pielea rănită, înroșită, arsă de soare sau înțepată de insecte
  • antiseptic
  • antispasmodic, decontractant muscular, antalgic
  • sedativ și liniștitor, armonizant
  • echilibrant al sistemului nervos


Recomandări, aplicații

  • regerenarea pielii afectate de alergii și infecții
  • atenuarea cicatricilor în urma lezării pileii
  • calmarea pielii în caz de prurit, inflamații, urticarie, după epilare și bărbierit
  • regenerarea pielii după arsuri ușoare, arsuri solare, înțepături de insecte
  • alinarea tensiunii, depresiei, în stări de panică, isterie sau epuizare nervoasă
  • anxietate, iritabilitate, insomnie, palpitații
  • dureri cervicale, umeri înțepeniți, dureri de cap, migrene
  • spasme, crampe, dureri musculare și reumatice, diferite dureri asociate cu sportul
  • parfumarea cosmeticelor, crearea de parfumuri și produse de toaletare, în săpunuri, pentru parfumarea ambientului

Cum se folosește uleiul de lavandă

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
  • ca ingredient în peparate cosmetice, uleiul esențial de lavandă se poate folosi în general în procent de 0,5-2%
  • poate fi inclus ca ingredient într-o serie de compoziții: creme anhidre, creme emulsificate, loțiuni și lapte de corp, unt de corp, balsamuri, măști, frecții și creme capilare, șampoane, săpunuri
  • poate fi combinat simplu cu un ulei vegetal, folosindu-se sub formă de masaj
  • pentru dureri musculare, crampe și zone tensionate, se va efectua masaj local cu un balsam sau ulei vegetal în care este inclus uleiul de lavandă
  • pentru tulburări ale sistemului nervos, se va efectua masaj pe plexul solar sau pe spate și coloana vertebrală; uleiul sau crema de masaj se poate aplica și pe încheieturi
  • în apa de baie: 10-15 picături solubilizate în prealabil sau diluate în lapte
  • câteva picături peste o porție de sare de baie dispersată în cadă
  • prin vaporizare sau difuzare aeriană pentru aromaterapie și parfumarea încăperilor
  • poate fi folosit la prepararea de săculeți cu plante aromatice uscate, potpourri natural, perne medicinale


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranţă a uleiurilor esenţiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut


Avertisment
: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

0770534261 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata, 09.00-17.00

 


Detalii produs


Categorie: Uleiuri esentiale

Greutate produs: 0.06 kg.

Producator: Origine Romania



Produse similare


Cicatrizant și regenerant, acest ulei esențial clasic prezintă beneficii pentru toate tipurile de ten și este un excelent adjuvant în tratamentul iritațiilor, eczemelor și psoriazisului. Cu efect...
13,99 RON
Din măruntele flori mov-albăstrui care ne încântă prin parfumul lor se extrage uleiul esențial poate cel mai răspândit și utilizat în întreaga lume. Calitățile sale aromati...
15,26 RON
Probabil cel mai recunoscut şi răspândit ulei esenţial datorită multiplelor virtuți pe care le are, este utilizat prentru atenuarea problemelor cutanate și regenerarea pielii, pentru favor...
19,31 RON
  
  




  

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?