LIVRARE GRATUITA la comenzile mai mari de 200 lei in orice localitate din Romania.

ULEI ESENTIAL DE CHIPAROS 9 GR

12,66 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc

Descriere

9 GR=10 ML

Decongestionant limfatic și venos, acest ulei este util în fabricarea uleiurilor de masaj anticelulitice sau pentru combaterea retentiei de apă. Reduce transpirația excesivă și poate fi utilizat cu succes în deodorante și antiperspirante handmade.

Parfumul uleiului de chiparos, profund și stăruitor, cu accentele balsamice de rășină și lemn proaspăt, ne poate echilibra la nivel emoțional atunci când suntem copleșiți de gânduri ori traversăm traume. Cum altfel decât tonică pentru trup și suflet ar putea fi esența unui copac veșnic verde, al cărui lemn nu putrezește niciodată?

Ingrediente:

100% Cupressus sempervirens leaf oil

Denumire botanică: 

Cupressus sempervirens

Aromă:

caldă, lemnoasă,

rășinoasă

Familie olfactivă: 

lemnoasă

Notă olfactivă: 

de mijloc

Prezentare:

fluid incolor

Metoda de extracție:

la abur

Parte utilizată:

ramuri tinere, conuri, ace

Cultură:

organică

Țara de origine: 

Spania

Constituenți principali (conform raportului GC/MS) - lot 48778-9

Constituent %
α-pinene și α-thuyene 50,16
α-fenchene 0,78
β-pinene 1,98
sabinene 1.51
δ-3-carene 21,70
myrcene 2,85
α-terpinene 0,69
limonene* 3,24
β-phellandrene 0,43
γ-terpinene 1,19
terpinolene 3,27
furfural nd
linalol* 0,56
terpinen-4-ol 1,30
terpinene-4-yl acetate 0,36
methyl chavicol nd
terpenyl acetate 2,08
germacrene D 0,56
δ-cadinene 0,38
safrole nd
methyl eugenol nd
cedrol 0,84

* Constituenți cu potențial alergen, prezenți în mod natural în uleiul esențial.

Recomandări de utilizare

Suport pentru sistemul circulator:

Uleiul de chiparos are acțiune diuretică și antiinflamatoare 1)  și

 • ajută la reducerea edemelor
 • îmbunătățește circulația periferică
 • ameliorează celulita
 • elimină senzația de picioare grele 
 • ameliorează durerile cauzate de venele varicoase

În aceste scopuri, uleiul de chiparos se asociază în blend-uri terapeutice cu uleiurile de lâmâie, piper negru, grapefruit și ienupăr.

Suport pentru sistemul musculoscheletal:

 • Uleiul de chiparos are acțiune analgezică, fiind util în preparate (unguente, creme, uleiuri) pentru dureri cauzate de inflamații, vânătăi, boli reumatice.

Suport pentru sistemul respirator:

 • Uleiul de chiparos este eficace atât împotriva bacteriilor Gram-pozitive cât si a celor Gram-negative, întrucât conține α-pinene și cedrol, constituenți cu proprietăți antibacteriene 2);
 • α-pinene, care reprezintă mai bine de 50% din compoziția uleiului, este antiinflamator și analgezic 3), și ajută la calmarea tusei convulsive
 • δ-3-carene, următorul compus principal al uleiului de chiparos, are rol mucolitic și ajută la eliminarea congestiei nazale

Uleiul de Chiparos se folosește în combinație cu eucalipt, lămâie sau rozmarin, în inhalații sau în diverse unguente ca suport pentru prevenirea sau ușurarea afecțiunilor respiratorii, pentru eliminarea mucusului din aparatul respirator sau tratarea tusei convulsive.

Ameliorarea durerilor menstruale:

 • Pentru ameliorarea durerilor menstruale, uleiul de chiparos se poate încorpora în unguente sau uleiuri de masaj împreună cu alte uleiuri cu rol antispasmodic precum uleiul de mușețel german sau cel de geraniu.

Îngrijirea pielii / cosmetică:

Uleiul de Chiparos are proprietăți astringente, antibacteriene și antiinflamatoare, fiind util pentru

 • prevenirea infecțiilor și inflamațiilor pielii
 • vindecarea rănilor
 • prepararea deodorantelor și antiperspirantelor
 • prepararea produselor pentru diminuarea transpirației excesive a picioarelor.

În acest scop, uleiul de chiparos se combină cu uleiuri precum cel de lavandă, geraniu și imortele.

Echilibru emoțional:

Uleiul de chiparos

 • împacă spiritul
 • întărește mintea și potolește gândirea și vorbitul excesive
 • ajută în perioadele traumatizante sau de tranziție

Precauții în utilizare

 • Uleiul esential de chiparos nu este toxic, iritant ori foto-sensibilizant. Însă dacă uleiul oxidează, el poate sensibiliza pielea. De aceea, ca în cazul oricărui ulei bogat în monoterpeni, recomandăm păstrarea lui ferit de lumina soarelui, în loc răcoros, într-un recipient de mărime potrivită și cât mai plin, astfel încât în sticlă să fie cât mai puțin aer. Acest lucru garantează menținerea calității uleiului cât mai mult timp. Adaosul de antioxidanți în preparatele care conțin ulei de chiparos este de asemenea recomandată.
 • Unele surse recomandă evitarea uleiului de chiparos în timpul sarcinii, însă nu exista studii care sa documenteze această recomandare.
 • Atenționăm persoanele astmatice să utilizeze uleiul de chiparos cu foarte mare grijă: în funcție de sensibilitățile de la caz la caz, acest ulei poate fi de un real folos în ameliorarea simptomelor astmului bronhic, sau, dimpotrivă, poate chiar să irite.

Bibliografie

1) Aazara, S., Lyoussi, B., Megías, C., Cortés-Giraldo, I., Vioque, J., Figueiredo, A.C., Miguel, M.G. (2014) Anti-oxidant, anti-inflammatory and anti-proliferative activities of Moroccan commercial essential oils. Natural Products Communications 9, 4, 587-594.

2) Selim, S.A., Adam, M.E., Hassan, S.M. and Albalawi, A.R. (2014) Chemical composition, antimicrobial and antibiofilm activity of the essential oil and methanol extract of the Mediterranean cypress (Cupressus sempervirens L.). BMC Complementary and Alternative Medicine 14, 179. Available at http://www.biomedcentral.com/1472-6882/14/179

3) Guimarães, A.G., Quintans, J.S.S. and Quintans-Júnior, L.J. (2013) Monoterpenes with analgesic activity – a systematic review. Phytotherapy Research 27, 1-15.

Asgary, S., Naderi, G.A., Shams Ardekani, M.R., Sahebkar, A., Airin, A., Aslani, S., Kasher, T. and Emami, S.A. (2013) Chemical analysis and biological activities of Cupressus sempervirens var. horizontalis essential oils. Pharmaceutical Biology 51, 2, 137-44.

Tumen, I., Süntar, I., Keleş, H. and Akkol, E.K. (2012) A therapeutic approach for wound healing by using essential oils of Cupressus and Juniperus species growing in Turkey. Evidence Based Complementary and Alternative Medicine. Available at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21941588

 1. Tisserand and R.Young. - Essential Oil Safety, A Guide for Health Care Professionals. 

 

Precautii generale in utilizarea uleiurilor esentiale

 • Uleiurile esentiale sunt foarte puternice si trebuie utilizate cu moderatie si precautie.
 • Nu lasati uleiurile esentiale la indemana copiilor.
 • Este interzis sa se foloseasca pe mucoase, in urechi, in ochi sau pe conturul ochilor. In caz de contact accidental, aplicati mult ulei vegetal pentrua dilua uleiul esential si clatiti cu multa apa.
 • Uleiurile esentiale nu se injecteaza. Se recomanda a nu se inhala direct in caz de astm sau alergii respiratorii. Nu se recomanda inghitirea uleiurilor esentiale decat la recomandarea medicului. In caz de inghitire accidentala, inghititi cateva linguri de ulei alimentar si solicitati urgent ingrijire medicala.
 • Uleiurile esentiale nu se folosesc direct pe piele, nediluate in uleiuri vegetale. Chiar si diluate in uleiuri vegetale, unele dintre ele pot fi iritante sau sensibilizante. Recomandam efectuarea unui test inainte de utilizarea pe o suprafata mai intinsa a pielii (folositi produsul ce contine uleiul esential pe o mica portiune si asteptati 24 de ore pentru a putea observa eventualele reactii negative ale pielii). Daca apar manifestari neplacute, nu utilizati uleiul respectiv.
 • Uleiurile esentiale nu se asociaza cu tratamentul medicamentos fara acordul medicului.
 • In general, uleiurile esentiale nu se recomanda femeilor insarcinate sau care alapteaza, copiilor mai mici de trei ani, bolnavilor de epilepsie, persoanelor cu probleme grave de sanatate sau cu alergii respiratorii. Este recomandabil ca utilizarea uleiurilor esentiale la copii sa se faca sub supraveghere medicala. 
 • Este recomandabil sa nu va expuneti la soare timp de 12 ore dupa utilizarea uleiurilor esentiale, respectiv a produselor ce le contin, intrucat unele dintre ele sunt fototoxice.
 • Dozajele si recomandarile de pe etichete sau de pe site-ul nostru sunt cu titlu informativ si nu se substituie sfatului medicului 

Detalii

Categorii
Greutate
0.04 kg

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review