Ulei esential de Cajeput 9gr

12,99 RON (TVA inclus)
Livrare gratuita pentru comenzile mai mari de 200 lei in orice localitate din Romania
Stoc 9
Disponibil in stoc

Descriere

Îl putem considera un fel de frate al arborelui de tea tree, dar cu o aromă nu atât de medicinală, ci înzestrată cu note fructate, dulci și ierboase, suprapuse peste izul camforat specific. Uleiul esențial de cajeput se remarcă prin puternicul său efect antibacterian, antifungic și antiviral, prin capacitatea de a reduce inflamațiile și durerile reumatismale, de a calma spasmele musculare ori crampele abdominale.  

Ingrediente:

100% Melaleuca

Leucadendron leaf oil

Denumire botanică: 

Melaleuca

Leucadendron


Prezentare:


fluid galben pal


Aromă:

camforoasă, fresh, ierboasă, caldă

Familie olfactivă: 

ierboasă

Notă olfactivă: 

de mijloc


Metoda de extracție:

la abur, din frunze şi ramuri tinere

Cultură:

organică

Țara de origine: 

Vietnam


Adulții pot recurge la ajutorul uleiului de cajeput în cazul congestiilor respiratorii: este expectorant, ajută la eliminarea mucusului. Difuzarea sa pe cale aeriana are o multime de beneficii: nu doar purifică aerul și inactiveaza eventualii viruși, ci ne poate induce o stare de claritate mentală, sporindu-ne capacitatea de concentrare. Este eficient și împotriva nevralgiilor, migrenelor și spasmelor musculare.

Utilizări ale uleiului esenţial de cajeput

Suport pentru sistemul respirator:

Uleiul de Cajeput

  • are proprietăți antibacteriene, antivirale și un puternic efect antiseptic*).
  • este expectorant (stimulează eliminarea mucusului) și decongestionant, ajutând la decongestionarea căilor respiratorii.**) 

Acestea se datorează prezenței constituentului 1,8 cineole, cunoscut pentru proprietățile sale antimicrobiene, antivirale, antibacteriene. analgezice, antiinflamatoare. antinociceptive, antioxidante, antispasmodice, de suport al cogniției, gastroprotective, hipotensive, de accelerare a circulației sanguine cerebrale, mucolitice, de mărire a gradului de penetrare a pielii.

În răceli și gripe, uleiul de cajeput se aplică prin masaj pe zona toracelui diluat în uleiuri și unturi vegetale, în concentrații de maxim 2%. 

Pentru prevenirea răspândirii microbilor în perioada rece a anului, uleiul de cajeput se poate alia cu uleiurile de portocală și tea tree, pentru un efect sinergic

Suport pentru sistemul musculoscheletal:

Uleiul de cajeput este

  • antispasmodic - domolește spasmele musculare
  • antiinflamator - reduce durerile reumatismale
  • analgezic - calmează dureri minore, inflamații, nevralgii

Uleiul de cajeput se folosește în unguente/uleiuri cu aplicare locală pentru

  • calmarea durerilor reumatismale, articulare
  • ameliorarea nevralgiilor, a migrenelor, a diferitelor dureri locale
  • detensionarea musculaturii


Îngrijirea pielii / cosmetică:

Uleiul de cajeput are proprietăți purifiante și antimicrobiene, de aceea se folosește în

  • loțiuni antibacteriene pentru mâini; în acest scop se poate combina cu ulei de lămâie și de tea tree
  • unguente, creme pentru dermatoze și infecții ale pielii


Echilibru emoțional:

Uleiul de cajeput:

  • limpezește mintea și încurajează claritatea
  • crește gradul de concentrare
  • încurajează optimismul, starea de bine


Precauții în utilizare

Nu aplicați uleiul în nas, pe față sau în vecinătatea ei la copii mai mici de 5 ani pentru că poate provoca probleme respiratorii, datorită constituentului 1,8 cineole***). Tisserand nu recomandă utilizarea la copiii mici, prin inhalații sau aplicare locală, a uleiurilor esențiale bogate în 1,8 cineole, dar nu dă o limită clară de vârstă. Pentru mai multă siguranță, la copii mai mici de 5 ani, se recomandă înlocuirea uleiurilor bogate în 1,8 cineole , precum eucaliptul sau cajeputul, cu ulei de cedru de Virginia sau cedru de Atlas. 

Uleiul este în general bine tolerat, precauții sunt necesare doar în cazul persoanelor cu pielea sensibilă.

Dozaj recomandat în aplicații pe piele: maxim 2%.


Precautii generale in utilizarea uleiurilor esentiale

Uleiurile esentiale sunt foarte puternice si trebuie utilizate cu moderatie si precautie.

Nu lasati uleiurile esentiale la indemana copiilor.

Este interzis sa se foloseasca pe mucoase, in urechi, in ochi sau pe conturul ochilor. In caz de contact accidental, aplicati mult ulei vegetal pentru a dilua uleiul esential si clatiti cu multa apa.

Uleiurile esentiale nu se injecteaza. Se recomanda a nu se inhala direct in caz de astm sau alergii respiratorii. Nu se recomanda inghitirea uleiurilor esentiale decat la recomandarea medicului. In caz de inghitire accidentala, inghititi cateva linguri de ulei alimentar si solicitati urgent ingrijire medicala.

Uleiurile esentiale nu se folosesc direct pe piele, nediluate in uleiuri vegetale. Chiar si diluate in uleiuri vegetale, unele dintre ele pot fi iritante sau sensibilizante. Recomandam efectuarea unui test inainte de utilizarea pe o suprafata mai intinsa a pielii (folositi produsul ce contine uleiul esential pe o mica portiune si asteptati 24 de ore pentru a putea observa eventualele reactii negative ale pielii). Daca apar manifestari neplacute, nu utilizati uleiul respectiv.

Uleiurile esentiale nu se asociaza cu tratamentul medicamentos fara acordul medicului.

In general, uleiurile esentiale nu se recomanda femeilor insarcinate sau care alapteaza, copiilor mai mici de trei ani, bolnavilor de epilepsie, persoanelor cu probleme grave de sanatate sau cu alergii respiratorii. Este recomandabil ca utilizarea uleiurilor esentiale la copii sa se faca sub supraveghere medicala. 

Este recomandabil sa nu va expuneti la soare timp de 12 ore dupa utilizarea uleiurilor esentiale, respectiv a produselor ce le contin, intrucat unele dintre ele sunt fototoxice.

Dozajele si recomandarile de pe etichete sau de pe site-ul nostru sunt cu titlu informativ si nu se substituie sfatului medicului dumneavoastră.

Bibliografie

 *) Edris, A.E. (2007) Pharmaceutical and therapeutic potentials of essential oils and their individual volatile constituents: a review. Phytotherapy Research 21, 308-323.

**) Ulmer, W.T. and Schott, D. (1991) Chronic obstructive bronchitis: effect of Gelomyrtol in a placebo-controlled double-blind study. Fortschritte der Medizin 109, 27, 547-50. Cited by Bowles, E.J.  (2003) The Chemistry of Aromatherapeutic Oils 3rd Edition. Crows Nest: Allen and Unwin.

***) R. Tisserand and R.Young. - Essential Oil Safety, A Guide for Health Care Professionals. 

Detalii

Categorii
Greutate
0.05 kg

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review