Descriere
Ulei de rapiță (Canola Oil) – Grăsime vegetală presată din semințe de rapiță (Brassica napus) pentru uz alimentar. Cu un conținut ridicat de acizi grași saturați și vitamine.
Este utilizat pentru prăjire, gătire, precum și ca ingredient cosmetic. Are efect de calmare a pielii, fortifiant pentru păr, reduce nivelul colesterolului și al glicemiei din sânge, întărește imunitatea.
ORIGINE:
Este originar din zona mediterană, în Valea Indusului a fost cultivat deja în anul 3000 Î. H.
PREZENTARE:
Ulei de culoarea galben închis, aproape fără miros.
PRODUCȚIE:
Grăsime vegetală presată la rece din semințele rapiței.
COMPOZIȚIE:
Conținut caloric |
10 gr (1 lingură) produs |
100 ml produs |
Valoarea energetică |
390 KJ/93 kcal |
3855 KJ/855 kcal |
Proteine |
0g |
0 g |
Carbohidrați |
0 g |
0 g |
Lipide |
10 g |
92 g |
Acizi grași saturați |
1 g |
6 g |
Acizi grași mononesaturați |
6 g |
59 g |
Acizi grași polinesaturați |
3 g |
27 g |
Colesterol |
0 mg |
0 mg |
Acizi grași saturați: acid palmitic 13 %, acid stearic 3 %. Acizi grași nesaturați: acid oleic 56 %, acid linoleic 21 % (Omega-6), acid linolenic 10 % (Omega-3). Conținutul de vitamina E: 100 ml / 30 mg.
UTILIZARE:
Se poate utiliza la prăjirea cărnurilor, legumelor, cartofilor. Vi-l recomandăm la prepararea salatelor, mâncărurilor din paste, pentru aromatizarea legumelor. Poate fi totodată utilizat pentru fortifierea părului. Are o întrebuințare largă în domeniul farmaceutic și cel cosmetic. Din uleiul nerafinat se prepară lubrifianți industriali. Este ingredientul de bază în producția combustibililor biodiesel.
EFECT:
Poate avea efect relaxant asupra pielii, poate fi de ajutor în îngrijirea zilnică naturală a pielii. Joacă un rol important și în structura părului, unghiilor și al pielii sănătoase. Consumul regulat al uleiului de rapiță ajută la scăderea tensiunii, al nivelului colesterinului și glicemiei. Protejează funcționarea optimă al sistemului cardiovascular. Poate avea efect stimulat asupra funcțiilor creierului, poate fortifica sistemul imunitar și cel neurologic.
DEPOZITARE:
Recomandăm păstrarea uleiului într-un loc răcoros, ferit de lumină, mai ales după deschidere, deoarece lumina și oxigenul ajută râncezirea uleiului, scăzând astfel și nivelul de vitamina E.
Atentie!
Informațiile despre produse și indicațiile privind utilizarea acestora sunt puse la dispoziție și publicate doar pentru scopuri educaționale, nu acoperă toate modalitățile de utilizare, toate măsurile de precauție, toate posibilele interacțiuni, incompatibilități sau efecte adverse. Informațiile se obțin din surse considerate valabile și de încredere, sunt corecte și complete în limita cunoștințelor noastre dar nu au caracter exhaustiv, exactitatea lor nu poate fi garantată. Estelina nu-și asumă responsabilitatea pentru informațiile incomplete sau eventualele erori apărute în site, dar se străduiește în permanență să corecteze și să completeze informațiile prezentate. Produsele și informațiile nu sunt destinate și nu ar trebui să fie folosite ca un substitut pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice afecțiune medicală sau boală. Pentru orice utilizare terapeutică, consultați un medic.