Poze Pudra de Mimoza 10 gr

     
Pin It


Pudra de Mimoza 10 gr

Pret: 6,99 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA de 19%, Pretul nu include cheltuielile de livrare

Un activ cosmetic cu proprietăți de regenerare cutanată forte, folosit pentru cicatrici, răni, arsuri solare, eczeme, vergeturi. Obținut din coaja ”arborelui pielii”, extractul de mimoză este antioxidant, astringent, antiradicalar, util și pentru aplicații anti-aging.

Pudră de Mimoză - descriere, recomandări

Istoric: Mimoza tenuiflora (Jurema, Tepezcohuite) este un copac veșnic verde, peren, un arbust originar din regiunea de nord-est a Braziliei (Paraíba, Rio Grande do Norte, Ceará, Pernambuco, Bahia). Este întâlnit și în Mexic (Oaxaca și coasta de Chiapas). Copacul poate crește până la 8 m înălțime, iar florile sunt de culoare alb, fin parfumate. Proprietățile coajei copacului Mimosa tenuiflora, numit și arborele pielii sau Tepezcohuite du Mexique au fost exploatate încă de pe vremea Mayașilor în medicina tradițională a indigenilor din zonele native, pentru a vindeca diferite infecții și pentru a trata inflamații, răni.

Azi: Mimosa tenuiflora este cunoscută pentru capacitatea sa de a reface epiderma afectată de diferiți factori. Aceasta regenerează în profunzime țesuturile pielii, are capacitatea de a stimula producerea de colagen și elastină, aspect deosebit de important pentru regenerarea țesuturilor. Încă din anii `90 este folosită pe scară largă ca ingredient în diverse produse destinate cicatrizării și regenerării țesutului cutanat. Numeroasele experimente realizate de-a lungul timpului au demostrat puterea cicatrizantă a acestui produs.

Compoziție:

  • flavonoide - reduc permeabilitatea, întârzie procesul de îmbătrânire fiziologică a pielii
  • taninuri - efect astringent și calmant (responsabili de asemenea și pentru colorarea în roșu a maceratului de pudră de mimoză)
  • saponine și alte microelemente: zinc, cupru, mangan, care joacă un rol important în protecția și regenerarea celulară
  • alcaloizi, lipide, fitosteroli, glucozide, xiloză, ramnoza, arabinoză, lupeol

Proprietăți organoleptice: pudră obținută prin măcinarea scoarței copacului, culoare maronie, miros specific

Ingrediente (INCI): mimosa tenuiflora bark extract


Proprietățile pudrei de mimoză

  • regenerator forte
  • cicatrizant
  • antiage curativ și preventiv
  • antibacterian, antifungic
  • ușor analgezic, bacteriostatic
  • stimulează sinteza colagenului și a elastinei
  • astringent
  • venotonic, circulator
  • restructurant, revitalizant
  • antioxidant, anti-radicalar
  • protejează pielea împotriva agresiunilor externe
  • întârzie procesul de îmbătrânire cutanată


Recomandări, aplicații

  • cicatrici, plăgi, răni superficiale
  • vergeturi, preventiv și curativ
  • ulcerații venoase
  • îngrijirea pielii afectate de acnee, rozacee, cicatrici post acnee
  • pori dilatați
  • dermatite, eczeme
  • arsuri ușoare, arsuri solare
  • piele expusă la raze UV
  • psoriazis
  • herpes
  • scalp cu mătreață


Aplicații, recomandări

  • creme de zi și de noapte pentru toate tipurile de ten
  • îngrijirea gâtului și decolteului
  • aplicații antibacteriene, antifungice
  • tratamente anti-aging
  • tratamente intensive de regenerare cutanată
  • tonere, loțiuni, seruri, geluri
  • măști pentru ten, măști capilare
  • cataplasme
  • compoziții ”after-sun”
  • șampon, gel de duș
  • ca ingredient în săpunuri


Cum se folosește pudra de mimoză

  • dozaj indicativ 5 - 30% ca ingredient în compoziții cosmetice
  • se poate utiliza și ca atare, amestecată cu apă (florală), sub formă de măști proaspete și cataplasme, eventual cu adaos de argilă și alte pudre sau ingrediente active
  • în tonere, creme, loțiuni și diverse preparate cosmetice se include sub formă de macerat apos filtrat, în concentrație uzuală de 5-10%
  • în emulsii maceratul filtrat se folosește ca ingredient în faza apoasă

Prepararea unui macerat hidroglicerinic:

  • se amestecă 10 gr de pudră cu 10 ml glicerină și 90 ml apă plată
  • compoziția se lasă la macerat într-un recipient curat, în loc răcoros și ferit de lumină
  • după 24 de ore se filtrează cu ajutorul unui filtru
  • maceratul filtrat se folosește imediat, sau se poate conserva cu 0,6% cosgard/extract concentrat din sâmburi de grapefruit; rezultă cca. 100 ml

Notă: se poate prepara, de asemenea, și un macerat fără glicerină, urmând indicațiile de mai sus

Prepararea unui extract hidroglicerinic concentrat:

  • se amestecă 10 gr de pudră cu 5 ml glicerină și 25 ml apă plată
  • compoziția se lasă la macerat într-un recipient curat, în loc răcoros, ferit de lumină
  • după 3 zile se filtrează cu ajutorul unui filtru
  • maceratul filtrat se va conserva cu 0,6% cosgard sau extract concentrat din sâmburi de grapefruit, ori se va folosi imediat


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare: a nu se lăsa la îndemâna copiilor, a nu se inhala, a se evita contactul cu ochii, a nu se utiliza lângă o sursă de ventilație; uz cosmetic

0757665889 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata, 09.00-17.00

 


Detalii produs


Categorie: Active cosmetice

Greutate produs: 0.02 kg.

Producator: Origine Mexic



Produse similare


Recunoscută pentru beneficiile pe care le aduce scalpului şi părului, urzica este un activ cosmetic eficace, folosit în şampoane, măşti, seruri și frecții capilare, pentru combaterea calviți...
4,35 RON
  
  




  

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?