Pudra de Fucus (alga bruna) 50 gr

9,33 RON (TVA inclus)
Livrare gratuita pentru comenzile mai mari de 200 lei in orice localitate din Romania
Stoc 7
Disponibil in stoc

Descriere

Alga marină brună este utilizată în cadrul centrelor de spa și talasoterapie pentru remodelare corporală, tratamente antivergeturi și anticelulitice, cu efect remineralizant, de stimulare a microcirculației și sporire a fermității pielii.

Pudră de Fucus - descriere, recomandări

Algele marine conțin din abundență minerale și oligoelemente, enzime, aminoacizi, o serie de vitamine, mucilagii, clorofilă, substanțe amare, polizaharide și polifenoli.

Fucus vesiculosus sau alga brună are numeroase virtuți recunoscute: remineralizant, favorizează schimburile metabolice, stimulează microcirculația periferică, sporește elasticitatea și tonusul pielii.

În ultimul timp, utilizarea algelor în cosmetică a cunoscut un avânt remarcabil. Pudra de fucus se folosește în tratamentele efectuate în stațiuni balneare, în saloane de înfrumusețare și talasoterapie.

Pudra de fucus este valorificată în cadrul produselor de masaj, gomaj sau împachetări corporale, pe zonele cu depozite de grăsime inestetice, zonele afectate de celulită, zona a gâtului (gușă), zonele cu circulație deficitară, pe cicatrici, piele lipsită de tonus.

Proprietăți organoleptice: pudră fină micronizată, culoare brun-verzuie, miros specific destul de neplăcut
Dispersabil în medii apoase sau uleioase

Ingrediente (INCI): fucus vesiculosus powder


Proprietățile pudrei de fucus

 • remineralizant, bogat în oligoelemente
 • antioxidant
 • favorizează eliminarea depozitelor de grăsime subcutanată
 • stimulează microcirculația
 • îmbunătățește elasticitatea și tonusul pielii
 • favorizează îmbunătățirea structurii colagenului în piele
 • hidratant, datorită conținutului de polizaharide


Recomandări, aplicații

 • tratamente de slăbire, diminuarea țesutului adipos localizat pe abdomen, șolduri, fese, gușă
 • tratamente pentru fermitatea pielii, inclusiv pe brațe și coapse
 • tratamente antivergeturi
 • masaje și tratamente anticelulitice
 • îngrijirea pielii lipsite de tonus și vitalitate


Mod de utilizare

 • pudra de fucus se poate folosi pentru prepararea de măști, cataplasme, împchetări corporale, gomaj, dozaj indicativ 5-50 %
 • pentru măști și împachetări corporale se poate utiliza și simplu, amestecat cu apă caldă sau infuzie, până ce formează o pastă; se poate combina cu argile, uleiuri esențiale și alte ingrediente specifice
 • ca ingredient pentru prepararea de geluri, loțiuni, creme și preparate ce nu se vor clăti de pe piele, dozaj 1-5%, cu mențiunea că peste 2% mirosul specific de fucus este dificil de acoperit cu uleiuri esențiale sau parfumante
 • pentru prepararea de geluri, loțiuni și creme, pudra de fucus se poate folosi și sub formă de macerat de 10-20%; maceratul filtrat se va folosi ca ingredient în faza apoasă a emulsiilor

Prepararea unui macerat apos: se adaugă 10 gr pudră de fucus în 100 ml apă minerală plată sau apă distilată, se amestecă și se lasă la macerat, în loc răcoros, timp de 24 de ore. Se filtrează, iar filtratul rezultat se utilizează imediat ca ingredient în fază apoasă a unei emulsii sau în partea apoasă a unui gel. Maceratul astfel preparat se va utiliza în aceeași zi, fiind predispus la alterare.


Mod de păstrare
: la loc uscat, ferit de lumină și umiditate

Date de siguranță, precauții în utilizare: a nu se utiliza aproape de o sursă de ventilație, a nu se inhala, a nu se ingera; uz extern!


Avertisment
: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Estelina sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

Detalii

Categorii
Greutate
0.06 kg

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review