0757665889; 0765917537  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
  
  
  
 Poze PETITGRAIN BIO, ULEI ESENTIAL PUR 10 ml

     
Pin It


PETITGRAIN BIO, ULEI ESENTIAL PUR 10 ml

Pret: 14,71 RON

Disponibil in stoc

Pretul include TVA 19%, Costurile de livrare nu sunt incluse

Benefic pentru ten gras, acnee, păr și scalp gras, este cunoscut pentru proprietățile regeneratoare, tonice și de echilibrare a secreției de sebum. În aromaterapie este folosit pentru efectul armonizant iar în parfumerie este apreciat pentru mirosul proaspăt, floral-fructat.

Ulei esențial de Petitgrain - descriere, recomandări

Uleiul de petitgrain este unul dintre cele trei uleiuri esențiale obținute din arborele de portocal amar. Uleiul de petitgrain este distilat din frunze și ramuri tinere, un alt fel de ulei este obținut din coaja fructului (esență utilizată pentru aperitive, lichioruri), iar cel mai scump ulei esențial - cel de neroli - este extras din flori. Portocalele amare necoapte sunt de dimensiunea unor cireșe, de unde provine și numele de "petit grain" adică "boabe mici".

Uleiul esențial de petitgrain este din ce în ce mai apreciat ca activ cosmetic datorită proprietăților sale de regenerare cutanată, antiinflamatorii, ce contribuie la cicatrizarea pielii, la tonifierea și revitalizarea țesutului cutanat. Este de remarcat de asemenea acțiunea sa purifiantă și efectul de echilibrare a secreției de sebum, acestea fiind foarte utile pentru tenul gras sau cu tendințe acneice precum și pentru scalpul gras.

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă din ramurile tinere

Calitate: produs cosmetic natural și organic certificat de Ecocert Greenlife

Proprietăți organoleptice: lichid clar de culoare gălbuie

Descriere olfactivă: miros proaspăt, destul de intens, fructat-floral, cu note picante și ușor amărui

Ingrediente (INCI): citrus aurantium amara leaf/twig oil*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică. 
Produs cosmetic natural și organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanță cu standardul ECOCERT


Proprietățile uleiului de petitgrain

  • echilibrant al secreției de sebum
  • regenerator cutanat, cicatrizant
  • revitalizant, tonic cutanat
  • nu este fotosensibilizant și este blând cu pielea
  • antiinflamator, ușor purifiant
  • antispasmodic, ajută la decontractarea musculaturii
  • calmant și echilibrant al sistemului nervos, sedativ, armonizant
  • esență pentru parfumarea cosmeticelor și crearea de parfumuri


Recomandări, aplicații

  • igiena și îngrijirea pielii, în special a tenului gras, mixt
  • igiena și îngrijirea tenului cu tendințe acneice
  • îngrijirea părului și scalpului gras
  • crampe musculare, zone tensionate în corp datorate stresului
  • adjuvant în ameliorarea problemelor cardiovasculare: aritmii, palpitații
  • în caz de anxietate, insomnii datorate sentimentului de singurătate
  • în caz de depresii, probleme sentimentale, obsesii, tensiune nervoasă


Cum se folosește uleiul de petitgrain

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
  • dozaj uzual indicat pentru compoziții cosmetice 0.5-2 %
  • o picătură în doza zilnică de cremă; 1-2 picături în doza de șampon
  • diluat în ulei vegetal, aplicat prin masaj pe spate, de-alungul coloanei sau pe zonele tensionate
  • diluat în ulei vegetal, aplicat prin masaj pe plexul solar în cazul problemelor cardiovasculare, palpitații, angoase
  • amestecat cu un ulei vegetal și eventual alte esențe, ca parfum de puls și pentru inhalare aromaterapeutică
  • ca ingredient pentru prepararea de cleansere, șampoane, geluri de duș și baie
  • ca ingredient în prepararea de creme, seruri, loțiuni, măști, balsamuri, unturi de corp
  • difuzat în aer prin candelă aromaterapeutică sau vaporizator; are un miros plăcut și de copii
  • alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trim I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern


Avertisment
: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Estelina sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

0757665889; 0765917537 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata, 09.00-18.00

 

Tag-uri:



Detalii produs


Categorie: Uleiuri esentiale

Greutate produs: 0.06 kg.

Producator: Origine Paraguay



Produse similare


Este utilizat în preparatele cosmetice de revitalizare a pielii și părului, în aplicații cutanate unde este nevoie de acțiune purifiantă, în special pentru tenul gras, scalpul prob...
10,63 RON
11,50 RON
Cuonscut pentru proprietățile puternic antibacteriene, antivirale și antifungice, este util în aplicații cutanate în caz de micoze, dermatoze și infecții. Stimulator pentru sistemul imuni...
14,44 RON
Uleiul esenţial obținut prin distilarea frunzelor și ramurilor tinere ale arborelui de Niaouli, originar din Noua Caledonie. Este antiseptic natural regăsit și în numeroase preparate farm...
8,99 RON
  
  




  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!