LIVRARE GRATUITA la comenzile mai mari de 200 lei in orice localitate din Romania.

Lactat de sodiu 60 % 100 gr

8,50 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc

Descriere

Ingredient cosmetic hidratant, utilizabil atât în săpunurile preparate la rece, cărora le conferă duritate, cât și în alte preparate cosmetice ce conțin apă (emulsii, loțiuni tonice, șampoane, geluri de duș,

Ingrediente:  Sodium Lactate 60%

Soluție cu o concentrație de 60% sodium lactate.

Soluție cu o concentrație de 60%, valoare pH în diluție de 20%: 6,5-7,5
Densitate: cca.1,3 (100 ml = 130 gr)

Notă: produsul este ambalat la gramaj, astfel, umple doar trei sferturi din flacon

Lactatul de sodiu este un ingredient cosmetic și alimentar natural, non-GMO, obținut prin fermentarea zaharurilor din surse regenerabile (porumb, sfecla de zahar).  El este prezent în mod natural în piele, ca factor natural de hidratare (NMF) și este aprobat de Ecocert și COSMOS în cosmeticele naturale. Alături de ERYTHRITOL, este unul dintre agenții hidratanți naturali recomandați și testați de producător, cu deosebire în preparatele rinse-off.

  • În alimente se folosește ca agent de conservare, pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor.
  • În sapunurile preparate prin metoda la rece ajută la obținerea unui săpun mai dur, cu o rezistență sporită la umezeala din baie.
  • În cosmetică se folosește ca agent hidratant, umectant, mai puternic decât glicerina *, fiind mai puțin lipicios decât aceasta.

Concentrații recomandate:

  • în săpunurile preparate la rece, între 1 și 4% din cantitatea totală de uleiuri. Se adaugă în apa cu sodă, după răcire.
  • în emulsii, între 0,5 și 2%, în faza finală sau la cald, în faza apoasă. Este incompatibil cu emulsifiantul la rece Easymuls.
  • în preparate rinse-off (șampoane, geluri de duș, săpun lichid) în concentrații de 1-4%.


*Testele in vivo  efectuate de producătorul lactatului de sodiu au demonstrat o creștere mai mare a stării de hidratare a pielii atunci când s-a folosit un gel de duș cu 5% lactat de sodiu decât în situația în care s-a folosit un gel de duș cu 5% glicerină. Utilizarea gelului de duș pe parcursul a două săptămâni a dus la o creștere a gradului de hidratare a pielii cu 6,3% în cazul lactatului de sodiu și de 4% în cazul glicerinei. Un test similar s-a realizat cu un gel de duș conținând 5% erythritol, rezultatul fiind o creștere a gradului de hidratare cu 9,2%.

A se păstra la loc uscat și răcoros. Nu lăsați la îndemâna copiilor. Nu utilizați pur pe piele, nu inhalați, nu inghițiți.

Detalii

Categorii
Greutate
0.12 kg

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review