Poze Guaiac, ulei esential pur (bulnesia sarmientoi) 10 gr

     
Pin It


Guaiac, ulei esential pur (bulnesia sarmientoi) 10 gr

Pret: 9,50 RON

Disponibil in stoc

Pretul include TVA 19%, pretul nu include cheltuielile de livrare

Este un ulei solid cu o aromă balsamică persistentă ce combină note pământii, florale și de fum, utilizat ca esență parfumantă și ca fixator pentru parfumuri. Este remarcat pentru efectul antiinflamator, pentru acțiunea decongestionantă asupra sistemului circulator și beneficiile aduse pielii deteriorate.

Ulei esențial de Guaiac - descriere, recomandări

Guaiacul este un arbore exotic originar din America de sud, cu lemn de esență tare de culoare brun-măslinie și minunate flori albastre, utilizat de nativii amerindieni pentru vindecarea diverselor afecțiuni, vindecarea pielii și stimularea autovindecării. Obținut prin distilarea lemnului, uleiul esențial de guaiac se prezintă sub formă de pastă cu un miros pregnant și greoi în stare pură, dar care, în diluție revelează un parfum interesant și inconfundabil ce împletește note balsamice, lemnoase, florale, pământii și de fum.
Extractul de guaiac este inclus și în unele formule farmaceutice de tratament extern în caz de eczeme, dermatite, diverse afecțiuni cutanate inflamatorii de ordin chimic, mecanic sau psihosomatic, oferind soluții non-invazive și fără efecte adverse. Rășina de guaiac este utilizată ca aditiv alimentar cu rol antioxidant.

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă

Proprietăți organoleptice: la temperatura camerei este o pastă de culoare bej verzui; se poate fluidifica prin încălzire pe baie de apă la 40-50 °C

Descriere olfactivă: miros balsamic, dulceag, floral, cu note pământii și de fum

Ingrediente (INCI): bulnesia sarmientoi wood oil


Proprietățile uleiului de guaiac

  • antiinflamator, conține sesquiterpene (bulnesol, guaiol, eudesmol)
  • regenerator și reparator cutanat
  • decongestionant venos și limfatic, util în retenții de fluide și reumatism
  • blând, bine tolerat de pielea sensibilă și delicată
  • tonic și stimulant general
  • parfumant, esență balsamică cu note de fond, fixator de parfumuri


Cum se folosește în cosmetică și parfumerie

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
  • fiind un produs sub formă de pastă la temperatura camerei, înainte de încorporare trebuie fluidificat prin încălzire
  • ca ingredient în creme, balsamuri sau unguente în caz de iritații, eczeme, dermatite, piele deteriorată
  • dozaj uzual recomandat în compozițiile cosmetice 1-2%
  • dozaj pentru creme dermale și ca fixator în parfumuri, 1-5%
  • ca esență parfumantă și ca fixator de parfumuri, inclusiv pentru săpunuri


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern


Avertisment
: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Estelina sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

0770534261 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata, 09.00-17.00

 


Detalii produs


Categorie: Uleiuri esentiale

Greutate produs: 0.02 kg.

Producator: Origine Paraguay



Produse similare


Parfumul proaspăt fructat induce o stare de euforie, de bună dispoziție, combate stresul, stările de tensiune și insomniile. Este un antiseptic natural, ceea ce îl recomandă pentru &icir...
6,99 RON
O esență foarte apreciată pentru parfumul său puternic și profund, cu note pământii, lemnoase și de fum, dar care conține o serie de principii active cu rol antiinflamator, antiinfecțios, deconges...
13,37 RON
Din măruntele flori mov-albăstrui care ne încântă prin parfumul lor se extrage uleiul esențial poate cel mai răspândit și utilizat în întreaga lume. Calitățile sale aromati...
15,26 RON
  
  




  

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?