Poze Fenicul dulce, ulei esential pur (foeniculum vulgare) 10 ml

  • Poze Fenicul dulce, ulei esential pur (foeniculum vulgare) 10 ml
  • Poze Fenicul dulce, ulei esential pur (foeniculum vulgare) 10 ml
     
Pin It


Fenicul dulce, ulei esential pur (foeniculum vulgare) 10 ml

Pret: 9,99 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA de 19%, Pretul nu include cheltuielile de livrare

Este apreciat ca activ cosmetic în compoziţiile anticelulitice şi remodelante. Este antispasmodic, emenagog și digestiv. Se foloseşte şi pentru aromatizarea pastelor de dinţi.

Ulei esențial de Fenicul - descriere şi recomandări

Feniculul face parte din familia umbreliferelor. Este nativ în Asia unde creşte spontan şi fiind aclimatizat se cultivă azi şi în zonele temperate. Seamănă cu mărarul, anasonul şi chimenul. Utilizarea uleiului esenţial de fenicul dar şi a extractelor sau a plantei sub formă de condiment se face din timpuri străvechi. Feniculul este folosit în bucătării tradiţionale din Iran, China, Sri Lanka sau India.

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi a seminţelor

Prezentare: lichid clar gălbui, vâscozitate redusă

Zona geografică de provenienţă a plantei: Spania

Descriere olfactivă: miros proaspăt, dulceag, agreabil, similar cu anasonul

Ingrediente (INCI): foeniculum vulgare dulce seed oil

Proprietăţile uleiului de fenicul 

  • drenant
  • tonic general
  • antispasmodic
  • emenagog, estrogenic
  • stimulent al apetitului,digestiv

La ce vă poate ajuta 

  • celulită, retenţii de apă
  • edeme, pungi sub ochi
  • tuse spastică, congestie pulmonară
  • indigestie, digestie lentă, colici abdominale
  • gingivită, halenă
  • adjuvant extern în menopauză, amenoree

Cum se folosește uleiul de fenicul

  • dozaj uzual recomandat în compoziții cosmetice 0,5-2%
  • 2-5% diluat în ulei vegetal pentru masaje drenante
  • diluat în ulei vegetal, aplicat prin masaj pe abdomen în caz de amenoree, tulburări menstruale
  • ca ingredient în creme şi balsamuri anticelulitice, preparate pentru remodelare corporală, slăbire
  • în compoziţii pentru eliminarea retenţiei de apă, serumuri, creme pentru zona ochilor
  • diluat 1/4 cu ulei vegetal, aplicat pe gingii prin masaj în caz de inflamaţii sau halenă
  • ca aromă pentru pastă de dinţi

Păstrare: închis etanș, în loc uscat și răcoros, ferit de lumină

Date de siguranţă:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranţă a uleiurilor esenţiale
  • a se evita utilizarea de către persoanele cu patologii estrogeno-dependente
  • contraindicată aplicarea pe zona abdominală în sarcină
  • a se evita contactul cu ochii
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut

Avertisment: proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul Estelina sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, site-uri web de referință în fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător/furnizor. Cu toate acestea, aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.

 

0770534261 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata, 09.00-17.00

 

Tag-uri:



Detalii produs


Categorie: Uleiuri esentiale

Greutate produs: 0.04 kg.

Producator: Origine Ungaria



Produse similare


Uleiul esenţial de oregano este cunoscut pentru efectul antiseptic, antiinfecțios, fungicid, paraziticid, stimulator și tonifiant. Este apreciat în compoziții pentru ameliorarea afe...
12 RON
Parfumul proaspăt fructat induce o stare de euforie, de bună dispoziție, combate stresul, stările de tensiune și insomniile. Este un antiseptic natural, ceea ce îl recomandă pentru &icir...
6,99 RON
O esență foarte apreciată pentru parfumul său puternic și profund, cu note pământii, lemnoase și de fum, dar care conține o serie de principii active cu rol antiinflamator, antiinfecțios, deconges...
13,37 RON
  
  




  

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?