LIVRARE GRATUITA la comenzile mai mari de 200 lei in orice localitate din Romania.

Extract glicerinic de ovaz 10 ml

8,70 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Disponibil in stoc

Descriere

Descriere produs

Extract glicerinic de ovaz


INCI: Glycerin, Aqua, Avena sativa Kernel Extract, Potassium Sorbate 0,30 %


Activ cosmetic antiinflamator, anti-iritant, calmant, emolient, anti-aging, protector al pielii impotriva pierderii de apa transepidermale.


Ce este extractul de ovaz (Avena Sativa)?


Diferite specii de ovaz salbatic au fost folosite pentru ingrijirea pielii de catre medicii egipteni si de arabi inca din jurul anului 2000 i.en. Mai recent, baile in terci de ovaz au fost adesea folosite pentru tratarea afectiunilor inflamatorii ale pielii.


Taratele de ovaz contin complexe de vitamina B, vitamina E, proteine, grasimi si minerale. In plus, ovazul este bogat in beta-glucan, o molecula solubila ce determina reinnoirea celulara a epidermului si creste sinteza de colagen la nivelul dermului. In ciuda faptului ca are o greutate moleculara mare, s-a demonstrat ca beta-glucanul patrunde adanc  in piele pana la nivelul dermului avand actiune anti-iritanta si antiinflamatorie si grabind vindecarea tesuturilor cutanate lezate.
Formulele de extract de ovaz de astazi sunt oferite in diferite forme, cum ar fi tratamente pentru baie, spalari corporale, sampoane, lotiuni, creme si geluri pentru barbierit.


Ce poate face pentru piele extractul de ovaz?


Extractul de ovaz are proprietati antioxidante si antiinflamatoare, iar administrarea sa este eficienta in vindecarea unei varietati de boli inflamatorii dermatologice, cum ar fi prurit, dermatita atopica, eruptii acneiforme si infectii virale. In plus, extractul de ovaz joaca un rol important in preparatele cosmetice si protejeaza pielea impotriva radiatiilor ultraviolete.


Pe langa beta-glucan, in ovaz se gasesc diferite tipuri de fenoli care au rol antioxidant si antiinflamator. Avenantramidele sunt compusi fenolici prezenti in ovaz la aproximativ 300 de parti per milion (ppm) si prezinta o puternica activitate antioxidanta pentru diferite tipuri de celule.


Extractul de ovaz este in general aplicat local si ofera urmatoarele beneficii pielii noastre:


- rol anti mancarime:


Faina de ovaz a fost folosita timp de mai multe secole pentru a diminua pruritul intr-o varietate de forme de dermatoza xerotica. S-a demonstrat ca avenantramidele au determinat o reducere considerabila a eliberarii histaminei din celulele mastocite stimulate de substanta. Un alt studiu a evaluat eficacitatea parafinei lichide cu 5% extract de ovaz in comparatie cu alte parafine lichide continute in tratamentul pacientilor cu arsuri. Ei au raportat ca produsul le-a redus semnificativ senzatia de mancarime, iar pacientii au solicitat mult mai putin antihistaminice.


 - ingrijirea pielii cu dermatita atopica


Suspensiile de cereale coloidale de fulgi de ovaz sunt considerate adjuvanti in terapia dermatitei atopice, in special in Statele Unite. Studiile au demonstrat ca formula topica a extractului natural de ovaz, in special avenantramida, amelioreaza simptomele dermatitei atopice prin restabilirea barierei cutanate. In plus, poate juca un rol crucial in reducerea utilizarii corticosteroizilor si a inhibitorilor calcineurinei in tratarea dermatitei atopice.


- ingrijirea pielii cu psoriazis


Psoriazisul este o boala inflamatorie cronica, recurenta, care afecteaza 1% - 3% din populatia lumii. Psoriazisul este considerat o tulburare psihosociala debilitanta din punct de vedere medical. Extractul de ovaz este eficient in ingrijirea pielii cu psoriazis prin proprietatile sale antiinflamatorii.


- tratarea eruptiilor acneiforme


S-a ilustrat ca tratamentul cu lotiune de extract de ovaz este eficient in combaterea eruptiilor acneiforme asociate cu medicamente inhibitoare ale receptorilor factorului de crestere epidermal (EGFR), cum ar fi cetuximab, erlotinib, panitumumab, sorafenib si inhibitori multiple ai tirozin-kinazei.


-tratarea activitatii antivirale


Proprietatile antivirale ale extractului de ovaz sunt cel mai probabil datorate efectelor inhibitoare asupra formarii eicosanoidelor, exprimarii fosfolipazei citogene A2 (PLA2) si mobilizarii acidului arahidonic in keratinocitele umane. Intr-un studiu deschis efectuat de Safa et al, pacientii cu molluscum contagiosum au fost tratati cu succes cu o crema de oxid de zinc continand, de asemenea, extract de ovaz.


-protectia pielii


Radiatiile ultraviolete A (UVA) in intervalul 320-370 nm sunt absorbite de flavonoide in ovaz. Utilizarea extractului de ovaz ca agent de protectie a pielii este reglementata de Administratia Statelor Unite pentru Alimente si Medicamente (FDA), in conformitate cu Monografia finala "Over-the-Counter" pentru produsele medicamentoase de protectie a pielii, publicata in iunie 2003.


-rol in hidratarea pielii


Concentratia ridicata de avenanthramide si beta-glucani din ovaz este responsabila pentru functiile sale de protectie si de mentinere a hidratarii pielii. Hidratarea pielii este unul dintre cei mai importanti agenti implicati in pastrarea integritatii barierei stratului cornos al epidermului (Stratum Corneum). Extractul de ovaz este o optiune excelenta cand vine vorba de hidratarea pielii uscate sau sensibile.


- rol in curatarea pielii


Avenacinele sunt o alta clasa de esteri fenolici prezenti in ovaz care apartin in mod structural saponinelor. O mare regiune lipofila si un lant scurt de resturi de zahar, care interactioneaza cu componente non-lipide sunt caracteristice pentru avenacine. In consecinţa; saponinele sunt responsabile in mare parte pentru proprietatea curatatoare a ovazului. O varietate de proprietati functionale fac extractul de ovaz un agent de curatare tampon, insa si un agent de calmare. In plus, extractul de ovaz poate fi utilizat in sampoane si geluri de barbierit.


Forma de prezentare: lichid galbui de vascozitate medie


Dozaj: 1% - 5% in faza de racire a emulsiei


Solubilitate: solubil in apa, insolubil in ulei


Date de siguranta: ingredient sigur, non-toxi, GRAS ("generally recognised as safe")


Bibliografie selectiva:


Alexandrescu D, Vaillant J, Dasanu C. Effect of treatment with a colloidal oatmeal lotion on the acneform eruption induced by epidermal growth factor receptor and multiple tyrosine-kinase inhibitors. Clin Exp Dermatol. 2007;32(1):71-74.
Boisnic S, Branchet-Gumila M, Coutanceau C. Inhibitory effect of oatmeal extract oligomer on vasoactive intestinal peptide-induced inflammation in surviving human skin. Int J Tissue React. 2003;25(2):41-46. 
Cerio R, Dohil M, Jeanine D, Magina S, Mahé E, Stratigos A. Mechanism of action and clinical benefits of colloidal oatmeal for dermatologic practice. J Drugs Dermatol. 2010;9(9):1116-1120.
Eichenfield L, Fowler J, Rigel D, Taylor S. Natural advances in eczema care. Cutis. 2007;80(6 Suppl):2-16.
Fowler J. Colloidal oatmeal formulations and the treatment of atopic dermatitisJ Drugs Dermatol. 2014;13(10):1180-3; quiz 1184-5. 
Kurtz E, Wallo W. Colloidal oatmeal: history, chemistry and clinical properties. J Drugs Dermatol. 2007;6(2):167-170. 
Lee-Manion A, Price R, Strain J, Dimberg L, Sunnerheim K, Welch R. In vitro antioxidant activity and antigenotoxic effects of avenanthramides and related compounds. J Agric Food Chem. 2009;57(22):10619-1062
Matheson J, Clayton J, Muller M. The reduction of itch during burn wound healing. J Burn Care Rehabil. 2001;22(1):76-81; discussion 75.
Pazyar N, Yaghoobi R, Kazerouni A, Feily A. Oatmeal in dermatology: a brief review. Indian J Dermatol Venereol Leprol. 2012;78(2):142-145. 
Pigatto P, Bigardi A, Caputo R, et al. An evaluation of the allergic contact dermatitis potential of colloidal grain suspensions. Am J Contact Dermat. 1997;8(4):207-209. 
Sadiq B, Tahir-Nadeem M, Khan M, Shabir R, Butt M. Oat: unique among the cereals. Eur J Nutr. 2008;47(2):68-79. 
Sur R, Nigam A, Grote D, Liebel F, Southall M. Avenanthramides, polyphenols from oats, exhibit anti-inflammatory and anti-itch activity. Arch Dermatol Res. 2008;300(10):569-574
Stull C, Grossman S, Yosipovitch G. Current and Emerging Therapies for Itch Management in PsoriasisAm J Clin Dermatol. 2016;17(6):617-624. 


 


 

Detalii

Categorii
Greutate
0.06 kg

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review