Poze Extract de Schisandra CO₂ 10 ml

     
Pin It


Extract de Schisandra CO₂ 10 ml

Pret: 13,99 RON

Disponibil in stoc

Pretul include TVA 19%, pretul nu include cheltuielile de livrare

Un activ cosmetic cu un conținut remarcabil de principii rare, recomandat în aplicații pentru pielea problematică, reactivă, atopică, ce contribuie semnificativ la procesul de regenerare cutanată. Este antiiritant, antioxidant potent și activ anti-aging.

Extract de Schisandra - descriere şi recomandări

Schisandra, plantă originară din China, face parte din categoria celor 50 de plante medicinale fundamentale în medicina tradiţională chineză. Fructele acestei plante, de un roşu aprins, sunt uscate şi mai apoi folosite sub diverse forme, cu scop terapeutic pentru diferite afecţiuni. Din vremuri îndepărtate, această plantă a fost folosită și în medicina populară a Coreei și Japoniei. 
Schisandra este cuprinsă în farmacopeea Chinei și Japoniei. Compoziția acestor fructe atrage interesul sporit al clinicilor și instituțiilor de cercetare din Occident, care au relevat printre altele, acțiune hepato-protectoare și anti-tumorală. Farmacopeea chineză cotează două soiuri: Schisandra chinensis și Schisandra sphenanthera, ambele fiind surse de substanțe bioactive interesante și rare.

Extractul de Shisandra are un conținut ridicat de nesaponificabile incluzând principii rare cum ar fi lignanii (schizandrin, gomisin), fitosteroli, himachalene, santalene, santalol, substanțe organice cu structură complexă.

În mod special componentele lipofile (prezente în extractul CO₂) dovedesc acțiune antialergenă. Conform testelor COX-2 s-a ajuns la concluzia că extractul de schisandra prezintă o acțiune anti-inflamatorie crescută.
Extractul CO₂ de schisandra are o eficacitate superioară în comparație cu tincturile și extractele hidro-alcoolice; arată o activitate anti-proliferativă remarcabilă, ce se poate observa deja la o diluție de 1:2000.

Metoda de obţinere: prin extracţie CO₂ 
Despre extracţia CO₂: este o metodă ecologică nepoluantă, curată, de înaltă tehnologie, agreată de organismele de certificare bio, ce permite obţinerea unui randament superior presării la rece. Metoda garantează puritatea maximă a extractului, nealterarea şi nedeteriorarea compușilor plantei. Dioxidul de carbon este inert, nu are miros, este non-toxic și este disponibil nelimitat.
Pe parcursul extracției CO₂ substanțele sensibile la temperaturi mai ridicate rămân intacte, iar compușii cu potențial oxidativ nu sunt afectați datorită excluderii oxigenului.
Un avantaj foarte important este durata de valabilitate mai mare a acestor uleiuri obținute prin extracție CO₂ în comparație cu cele obținute prin presare, macerare sau chiar distilare. 

Este nevoie de aproximativ 8 kg de materie primă pentru a obţine 1 kg de extract.

Origine: vegetală, nu conţine niciun fel de aditivi, solvenți, conservanți sau ingrediente de sinteză. Extractul este complet natural şi corespunde cu prevederile normelor Europene pentru preparatele aromatice 1334/2008. Planta provine din China, extractul este produs în Germania.

Prezentare: lichid uleios de culoare maro, miros fin aromat, caracteristic 

Solubilitate: solubil în uleiuri şi alcool, insolubil în apă

Ingrediente (INCI): schizandra sphenanthera fruit extract 

Proprietăţile extractului de schisandra

  • antiiritant
  • antioxidant potent
  • dermoprotector
  • anti-age
  • calmant și liniștitor pentru piele
  • reduce hiperproliferarea celulară și inflamația cutanată
  • inhibă procesele oxidative și degenerative ale celulelor
  • regenerator şi reparator cutanat 

Recomandări, aplicații

  • profilaxia problemelor cutanate, piele cu tendințe alergice
  • pielea sensibilă, hiper-reactivă
  • ten problematic, acnee, ten cu imperfecțiuni
  • inflamații cutanate
  • arsuri solare
  • piele atopică, eczeme, dermatite, urticarie
  • prurit (mâncărimi)
  • înainte și după expunerea la soare

Cum se folosește în cosmetică

  • dozaj indicativ: 0,5 - 2%
  • în emulsii se adaugă la faza finală
  • ca ingredient în creme pentru îngrijirea pielii sensibile, reactive
  • încorporat în compoziţii cosmetice dedicate îngrijirii pielii atopice 
  • în creme, balsamuri şi loţiuni pentru regenerarea pielii 
  • ca activ în creme dedicate tenului acneic, problematic
  • ca ingredient în creme pentru pielea uscată și sensibilă
  • ca activ antiage în creme, seruri, loțiuni
  • creme și loțiuni după expunerea la soare
  • creme și uleiuri de plajă

Păstrare: închis etanș, în loc uscat, ferit de căldură şi lumină

Date de siguranţă:

  • a nu se depăşi dozajul recomandat
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • contraindicat în sarcină
  • uz extern

0770534261 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata, 09.00-17.00

 


Detalii produs


Categorie: Alte ingrediente

Greutate produs: 0.04 kg.

Producator: Origine DE



Produse similare


Este un antioxidant potent și concentrat, ce protejează compozițiile cosmeticele împotriva râncezirii, folosit ca adaos în uleiuri vegetale, preparate anhidre şi for...
10,55 RON
  
  




  

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?