Poze EXTRACT DE LICORICE CO₂ 3 gr

     
Pin It


EXTRACT DE LICORICE CO₂ 3 gr

Pret: 13,99 RON

Disponibil in stoc

Pretul include TVA 19%, pretul nu include cheltuielile de livrare.

Un activ complex cu utilitate în aplicațiile cosmetice ce au în vizor un efect antiinflamator forte, antibacterian și regenerator. Este benefic pentru piele problematică, îmbunătățește culoarea pielii, este util și pentru îngrijirea scalpului și igiena orală.

Extract de Licorice - descriere, recomandări

Extractul este un activ complex cu utilitate în aplicațiile cosmetice ce au în vizor un efect antiinflamator forte, antibacterian și regenerator. Este benefic pentru piele problematică, îmbunătățește culoarea pielii, este util și pentru îngrijirea scalpului și igiena orală. 

Planta din care se obține extractul este una dintre cele 50 de ierburi fundamentale ale medicinei tradiționale chinezești. Este apreciată și utilizată deopotrivă de medicina tradițională Arabă, Greacă (Unani), Japoneză sau Vietnameză.
Utilizarea sa principală este ca detoxifiant și expectorant, deși prezintă multe alte proprietăți benefice pentru sănătate.

Extractul de licorice este complet natural și corespunde cu prevederile normelor Europene pentru preparatele aromatice 1334/2008. Este de tip DGL (deglycyrrhizidat). Este standardizat în ulei de cocos farcționat (caprylic/capric triglyceride)
Este nevoie de aproximativ 26 - 29 kg de materie primă pentru a obține 1 kg de extract.

Metoda de obținere: prin extracție CO₂ 
Despre extracția CO₂: este o metodă ecologică nepoluantă, curată, de înaltă tehnologie, agreată de organismele de certificare bio, ce permite obținerea unui randament superior presării la rece. Metoda garantează puritatea maximă a extractului, nealterarea și nedeteriorarea compușilor plantei. Dioxidul de carbon este inert, nu are miros, este non-toxic și este disponibil nelimitat.
Pe parcursul extracției CO₂ substanțele sensibile la temperaturi mai ridicate rămân intacte, iar compușii cu potențial oxidativ nu sunt afectați datorită excluderii oxigenului.
Un avantaj foarte important este durata de valabilitate mai mare a acestor uleiuri obținute prin extracție CO₂ în comparație cu cele obținute prin presare, macerare sau chiar distilare. 

Alte denumiri: liquorice, chinese licorice, lemn dulce chinezesc

Proprietăți organoleptice: pastă vâscoasă translucentă, culoare ambra, miros specific

Solubilitate: solubil în uleiuri și alcool, insolubil în apă

Compuși principali: extractul este standardizat la un procent de ~ 6% isoflavonoide, licoricidin, licorisoflavan A, minerale, vitamine. Nu conține acid glycyrrhizic

Ingrediente (INCI): glycyrrhiza uralensis root extract, caprylic/capric triglyceride


Proprietățile extractului de licorice

  • antiinflamator forte
  • antialergic
  • antibacterian
  • antihalenă, anticarie
  • regenerator cutanat
  • acțiune de inhibare a tirozinazei
  • uniformizant și luminator cutanat
  • antioxidant, combate semnele de îmbătrânire a pielii
  • calmant pentru piele și mucoase


Recomandări, aplicații

  • îngrijirea pielii afectate de acnee, eczeme, diferite infecții cutanate
  • ca adjuvant activ în preparatele reparatorii de piele și scalp
  • îngrijirea tenului în general, pentru un aspect mai uniform și luminos
  • calmarea pielii după ras, epilare
  • regenerarea pielii deteriorate, iritate
  • în diverse formulări ce au în vizor efect antiinflamator sau antibacterian
  • igiena orală, apă de gură, pastă de dinți
  • gingivită, halenă, abces dentar


Mod de utilizare

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice
  • foarte concentrat, este eficace și în doze reduse
  • ca ingredient în creme, uleiuri, alifii, balsamuri de corp, dozaj indicativ 0,1-1%
  • creme de zi, creme de noapte, seruri, dozaj 0,1-0,5% 
  • preparate pentru îngrijirea pielii afectate de eczeme, psoriazis
  • preparate pentru îngrijirea pielii iritate, cu mâncărimi, inclusiv la copii
  • în uleiuri de masaj pentru celulită
  • ca ingredient în creme după ras sau epilare
  • în măști și cataplasme
  • pastă de dinți anticarie, pastă de dinți pentru probleme gingivale, dozaj indicativ 0,1-1%
  • apă de gură (solubilizat în prealabil) 0,2-1%
  • suportă încălzire


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare: a nu se lăsa la îndemâna copiilor; nu prezintă contraindicații speciale

Surse bibliografice:

  • documentația pusă la dispoziție de furnizor pentru Elemental
  • New York University Langone Medical Center - http://surgery.med.nyu.edu/content?ChunkIID=21674
  • Lee JW, Ji YJ, Yu MH, Bo MH, Seo HJ, Lee SP, Lee IS. Antimicrobial effect and resistant regulation of Glycyrrhiza uralensis on methicillin-resistant Staphylococcus aureus. Nat Prod Res. 2009;23(2):101-11
  • http://digitaljournal.com/article/317314
  • http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/np2004775

0770534261 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata, 09.00-17.00

 


Detalii produs


Categorie: extracte

Greutate produs: 0.02 kg.

Producator: Origine Germania