Poze EXTRACT DE ARNICA CO2 5 ml

     
Pin It


EXTRACT DE ARNICA CO2 5 ml

Pret: 22,50 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA de 19%, Pretul nu include cheltuielile de livrare

Un extract concentrat bogat în principii active, apreciat pentru virtuțile sale antiinflamatorii și calmante, folosit în caz de vânătăi, lovituri, echimoze, contuzii, recunoscut pentru acțiunea de ameliorare a traumatismelor și durerilor musculare sau articulare.

Extract de Arnica - descriere, recomandări

Arnica, plantă perenă ierboasă, cu florile galbene, regăsită în zonele umede din Europa de Nord și Centrală precum și în America, este utilizată încă din secolul al VI-lea pentru tratarea problemelor musculare și articulare.

Azi, din arnica se obțin o serie de medicamente homeopate și esteapreciată pentru multiple proprietăți și întrebuințări: calmează durerile musculare și durerile post-operatorii, tratează zonele afectate de lovituri minore și vânătăi, îmbunătățește circulația periferică, accelerează formarea țesuturilor granulare.

Compușii activi ai acestei plante îi conferă proprietăți antiinflamatorii - lactone sescviterpenice (helenalina) și antioxidante - flavonoide, carotenoide.

Extractul este complet natural și corespunde cu prevederile normelor Europene pentru preparatele aromatice 1334/2008. 
Pentru a obține 1 kg de extract sunt necesare 5 - 6 kg de flori uscate.

Metoda de obținere: prin extracție CO₂ 
Despre extracția CO₂: este o metodă ecologică nepoluantă, curată, de înaltă tehnologie, agreată de organismele de certificare bio, ce permite obținerea unui randament superior presării la rece. Metoda garantează puritatea maximă a extractului, nealterarea și nedeteriorarea compușilor plantei. Dioxidul de carbon este inert, nu are miros, este non-toxic și este disponibil nelimitat.
Pe parcursul extracției CO₂ substanțele sensibile la temperaturi mai ridicate rămân intacte, iar compușii cu potențial oxidativ nu sunt afectați datorită excluderii oxigenului.
Un avantaj foarte important este durata de valabilitate mai mare a acestor uleiuri obținute prin extracție CO₂ în comparație cu cele obținute prin presare, macerare sau chiar distilare.

Proprietăți organoleptice: lichid uleios de culoare maro închis, miros specific

Solubilitate: solubil în uleiuri și alcool, insolubil în apă

Compuși principali: 4 % lactone sescviterpenice, acizi triterpenici, faradiol, substanțe volatile, rășini, ceruri

Ingrediente (INCI): helianthus annus seed oil and arnica montana flower extract 


Proprietățile extractului de arnica

  • antiinflamator forte
  • calmant cutanat
  • antioxidant
  • antiiritant
  • antibacterian
  • reparator
  • antalgic, calmează durerile musculare
  • stimulator al circulației sanguine periferice


Recomandări, aplicații

  • dureri musculare și articulare
  • vânătăi, hematoame
  • dureri de spate și febră musculară
  • entorse, contuzii, luxații
  • rigiditate, osteoartrită
  • îngrijirea tenului problematic: acnee, eczeme, diferite infecții
  • reduce senzația de picioare grele, de ajutor în caz de insuficiență venoasă
  • este benefic și pentru pielea sensibilă, iritată
  • ajută pielea afectată de diverși factori externi, arsuri, înțepături de insecte
  • ca adjuvant activ în preparatele reparatorii de piele și scalp, mătreață


Mod de utilizare

  • dozaj indicativ 0,5% - 2%
  • se utilizează ca ingredient în unguente, balsamuri, mixuri uleioase, creme
  • ca ingredient în emulsii, se adaugă de regulă la faza finală, la rece
  • ca ingredient în geluri cu structură compactă și emulgeluri

Se pot prepara:

  • compoziții pentru afecțiuni circulatorii, picioare grele sub formă de unguent, balsam, alifie, cremă-gel
  • cremă, balsam sau gel pentru aplicarea pe vânătăi, mici răni, tăieturi
  • balsam, gel sau alifie pentru dureri musculare și reumatismale
  • mască sau cremă capilară pentru scalp iritat, afectat de inflamații
  • cremă sau ulei de masaj circulator
  • cremă sau balsam pentru îngrijirea pielii iritate, deteriorate ori afectate de eczemă
  • cremă, mască, ser uleios pentru piele acneică


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de razele solare

Date de siguranță, precauții în utilizare: păstrați dozajul recomandat; a nu se lăsa la îndemâna copiilor, nu este recomandat în sarcină și alăptare; a nu se ingera; uz extern


Avertisment
: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Estelina sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

0770534261 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata, 09.00-17.00

 

Tag-uri:



Detalii produs


Categorie: Active cosmetice

Greutate produs: 0.03 kg.

Producator: Origine Germania



Produse similare


INCI: Coffea Arabica Seed Extract. Cu aroma sa specifică, stimulantă, extractul de cafea ajută la parfumarea produselor cosmetice și la realizarea parfumurilor naturale. Extract uleios bru...
24 RON
26,33 RON
INCI: Calendula Officinalis Flower Extract Extract pur, extrem de concentrat, destinat îngrijirii pielii iritate, sensibile, dar și a tenului matur, datorită prezenței esterilor de faradiol cu...
17,54 RON
Una dintre materiile prime cele mai căutate în parfumeria de lux, datorită notei sale aromatice unice. Rolul său principal este de a fixa parfumul și de a aduce în plus note de bază și de mijlo...
43,87 RON
  
  




  

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?