Extract CO2 de Schisandra Chinensis 9gr

11,85 RON (TVA inclus)
Livrare gratuita pentru comenzile mai mari de 200 lei in orice localitate din Romania
Stoc 2
Disponibil in stoc

Descriere

NCI: Schizandra Sphenanthera (Schisandra) Fruit Extract
Conține principii active rare precum schizandrin și gomisin, cu rol de neutralizare a radicalilor liberi. Este antiinflamator și calmează pielea sensibilă, hiperreactivă, atopică și cu tendințe spre alergii. Acest extract este recomandat și pentru includerea în produsele antiaging, pentru că inhibă procesele degenerative ale celulelor.

Acest extract înlocuiește extractul anterior, care era obținut din Schisandra Sphenanthera și care momentan nu mai este disponibil în oferta producătorului.

Cele doua extracte au compoziții chimice diferite, datorate diferențelor climatice între zonele în care plantele respective cresc: varianta Chinensis crește în nordul Chinei, iar Sphenanthera în sudul Chinei. De aici și diferențele organoleptice: extractul de Schisandra Sphenantera este verde-maroniu cu miros mai pregnant, iar cel de Schisandra Chinensis este gălbui, cu miros plăcut, mai estompat.

Ambele varietăți de fructe sunt utilizate de mii de ani în medicina tradițională chineză pentru tratarea unor boli precum tusea cronică, astmul, dispneea, transpirația nocturnă, diabetul și alte afecțiuni. Abia în ultimele decenii, Farmacopeea chineză a început să facă distincția între cele două varietăți.

În cosmetică, extractele de Schisandra sunt utilizate datorită efectului benefic pe care unii constituenți prezenți în ambele extracte îl au asupra pielii. Acești constituenți, mai exact gomisini și schisandrini, au rol antiradicalar, și sunt prezenți în concentrații mai mari în extractul de Schisandra Chinensis (peste 8%, în comparație cu extractul de Schisandra Sphenantera care conține între 3 și 5,5% gomisini și schisandrini). De aceea, extractul de Schisandra Chinensis este vedeta, ingredientul-cheie din multe creme Anti-Pollution comerciale*)

Extract de Schisandra Chinensis este un extract pur, de culoare gălbuie, cu note aromatice specifice, obținut din fructe de Schizandra prin extracție cu dioxid de carbon, fara ajutorul solvenților chimici. Acest extract nu conține nici un fel de aditiv, urme de solvenți, metale grele sau microbi și nu a fost macerat sau diluat cu alte uleiuri vegetale. Pentru obținerea unui singur kilogram de extract s-au folosit intre 6,5 și 11 kilograme de fructe.

Extractul pur de Schizandra Chinensis are efecte benefice pentru pielea sensibilă, hiper-reactivă, atopică și cu tendințe spre alergii, având proprietăți antiinflamatoare, de calmare a iritațiilor și antioxidante. Acest extract stabilizează membrana celulară și inhibă procesele degenerative ale celulelor, fiind recomandat și pentru includerea în produsele antiaging și anti-acnee .

Principii active prezente în extractul pur de Schizandra Chinensis:

 • principii rare precum schizandrin și gomisin – in jur de 12% – cu rol de neutralizare a radicalilor liberi
 • ulei esențial în jur de 9-12%

Extractul de Schisandra chinensis este recomandat pentru:

 • tenul uscat și sensibil
 • pielea cu alergii, eczeme
 • tenul acneic sau cu imperfecțiuni
 • tenul hiperreactiv, intolerant
 • tenul matur

Se poate inlude în:

 • faza finală a emulsiilor
 • creme și loțiuni gata preparate
 • uleiuri de masaj
 • unturi de corp

Concentrații recomandate: 1-5%. Extractul este foarte concentrat, de aceea o cantitate foarte mică aduce beneficii terapeutice importante. Influențează parfumul și produsului final.

Mod de păstrare: de preferat la frigider, ferit de lumină.

*) Edwige Ranouille,Carine Boutot,Emilie Bony,Oriane Bombarde,Sarah Grosjean,Antoine Lazewski,Jean-Yves Berthon and Edith Filaire "Schisandra chinensis Protects the Skin from Global Pollution by Inflammatory and Redox Balance Pathway Modulations: An In Vitro Study" Cosmetics Journals 2018 https://www.mdpi.com/2079-9284/5/2/36

Detalii

Categorii
Greutate
0.05 kg

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review