Poze Extract CO2 de Gromwell, colorant natural - 2 gr

     
Pin It


Extract CO2 de Gromwell, colorant natural - 2 gr

Pret: 16,50 RON

Disponibil in stoc

Pretul include TVA 19%, pretul nu include cheltuielile de livrare

Extract din rădăcină de Lithospermum Erythrorhizon, plantă utilizată în medicina chineză tradițională pentru rolul său cicatrizant și antibacterian și în Japonia, în trecut, pentru superbul colorant shikonin utilizat pentru vopsirea veșmintelor imperiale. Colorează preparatele cosmetice în frumoase nuanțe de roz, oranj, roșu sau albastru magenta.

Lithospermum Erythrorhizon este o plantă perenă răspândită în prezent cu preponderență în China, Japonia și Coreea, unde este folosită de secole pentru proprietățile sale antiinflamatoare, cicatrizante și antioxidante, dar și pe post de colorant natural roșu-purpuriu  pentru vopsirea textilelor.

INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil and Lithospermum Erythrorhizon (Gromwell) Root Extract

Extractul este obținut prin extracție CO2 din rădăcină de Lithospermum Erythrorhizon, dezodorizare și standardizare prin adaos de ulei organic de jojoba. Este fluid la temperatura camerei și are un miros ierbos discret.

Printre constituenții extractului CO2 de Gromwell se numără shikonin, acetylshikonin, deoxyshikonin, isobuyrylshikonin, isovalerylshikonin, a-methylbutyrylshikonin B-hydroxyisovalerylshikonin și B,B-dimethylacrylshikonin. Acești compuși dau culoarea roșie extractului.

Utilizări:

  • creme, loțiuni,
  • produse anhidre, balsamuri de buze,
  • săruri de baie, scruburi
  • geluri de duș realizate din tenside
  • săpunuri (culoarea poate varia, în funcție de culoarea uleiurilor și unturilor folosite și de pH)


Culoarea preparatului în care este inclus extractul poate varia, în funcție de culoarea uleiurilor și unturilor folosite și pH-ul final al preparatului.

  • În emulsiile perfect albe, în funcție de concentrația folosită, se pot obține culori reci, de la roz pal până la roz intens.
  • În emulsiile și produsele anhidre cu tentă gălbuie, în funcție de concentrația folosită, se pot obține culori calde, de la roz somon până la roșu-oranj intens.
  • În săpunuri, în funcție de pH-ul săpunului și de culoarea pastei de săpun, culoarea poate varia între albastru-magenta și maroniu. 


Recomandări: extractul se adaugă în preparatul final treptat, picătură cu picătură, amestecând bine după fiecare. Extractul este foarte concentrat și poate păta pielea. 

0770534261 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata, 09.00-17.00

 


Detalii produs


Categorie: extracte

Greutate produs: 0.02 kg.

Producator: Origine Germania


  
  




  

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?