Poze Extract CO2 de Gromwell, colorant natural - 2 gr

     
Pin It


Extract CO2 de Gromwell, colorant natural - 2 gr

Pret: 16,50 RON

Acest produs nu este disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA de 19%, Pretul nu include cheltuielile de livrare

Extract din rădăcină de Lithospermum Erythrorhizon, plantă utilizată în medicina chineză tradițională pentru rolul său cicatrizant și antibacterian și în Japonia, în trecut, pentru superbul colorant shikonin utilizat pentru vopsirea veșmintelor imperiale. Colorează preparatele cosmetice în frumoase nuanțe de roz, oranj, roșu sau albastru magenta.

Lithospermum Erythrorhizon este o plantă perenă răspândită în prezent cu preponderență în China, Japonia și Coreea, unde este folosită de secole pentru proprietățile sale antiinflamatoare, cicatrizante și antioxidante, dar și pe post de colorant natural roșu-purpuriu  pentru vopsirea textilelor.

INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil and Lithospermum Erythrorhizon (Gromwell) Root Extract

Extractul este obținut prin extracție CO2 din rădăcină de Lithospermum Erythrorhizon, dezodorizare și standardizare prin adaos de ulei organic de jojoba. Este fluid la temperatura camerei și are un miros ierbos discret.

Printre constituenții extractului CO2 de Gromwell se numără shikonin, acetylshikonin, deoxyshikonin, isobuyrylshikonin, isovalerylshikonin, a-methylbutyrylshikonin B-hydroxyisovalerylshikonin și B,B-dimethylacrylshikonin. Acești compuși dau culoarea roșie extractului.

Utilizări:

  • creme, loțiuni,
  • produse anhidre, balsamuri de buze,
  • săruri de baie, scruburi
  • geluri de duș realizate din tenside
  • săpunuri (culoarea poate varia, în funcție de culoarea uleiurilor și unturilor folosite și de pH)


Culoarea preparatului în care este inclus extractul poate varia, în funcție de culoarea uleiurilor și unturilor folosite și pH-ul final al preparatului.

  • În emulsiile perfect albe, în funcție de concentrația folosită, se pot obține culori reci, de la roz pal până la roz intens.
  • În emulsiile și produsele anhidre cu tentă gălbuie, în funcție de concentrația folosită, se pot obține culori calde, de la roz somon până la roșu-oranj intens.
  • În săpunuri, în funcție de pH-ul săpunului și de culoarea pastei de săpun, culoarea poate varia între albastru-magenta și maroniu. 


Recomandări: extractul se adaugă în preparatul final treptat, picătură cu picătură, amestecând bine după fiecare. Extractul este foarte concentrat și poate păta pielea. 

0770534261 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata, 09.00-17.00

 


Detalii produs


Categorie: Active cosmetice

Greutate produs: 0.02 kg.

Producator: Origine Germania



Produse similare


INCI: Coffea Arabica Seed Extract. Cu aroma sa specifică, stimulantă, extractul de cafea ajută la parfumarea produselor cosmetice și la realizarea parfumurilor naturale. Extract uleios bru...
24 RON
26,33 RON
INCI: Calendula Officinalis Flower Extract Extract pur, extrem de concentrat, destinat îngrijirii pielii iritate, sensibile, dar și a tenului matur, datorită prezenței esterilor de faradiol cu...
17,54 RON
Una dintre materiile prime cele mai căutate în parfumeria de lux, datorită notei sale aromatice unice. Rolul său principal este de a fixa parfumul și de a aduce în plus note de bază și de mijlo...
43,87 RON
  
  




  

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?