Poze Extract antioxidant de Rozmarin CO₂ 10 ml

     
Pin It


Extract antioxidant de Rozmarin CO₂ 10 ml

Pret: 10,55 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA de 19%, Pretul nu include cheltuielile de livrare

Este un antioxidant potent și concentrat, ce protejează compozițiile cosmeticele împotriva râncezirii, folosit ca adaos în uleiuri vegetale, preparate anhidre şi formule care conţin o fază grasă. Fiind antimicrobian şi antiinflamator, aduce beneficii și pentru piele.

Extractul de Rozmarin are proprietăţi antioxidante, antimicrobiene şi antiinflamatorii recunoscute. Este folosit pentru întârzierea procesului de oxidare a produselor cosmetice, a uleiurilor vegetale sau esenţiale. Este o compoziție concentrată ce conţine între 13 - 15 % diterpeni fenolici din care peste 9% acid carnosic.

Metoda de obţinere: prin extractia frunzelor de rozmarin uscate cu ajutorul dioxidului de carbon supercritic (CO2), un procedeu ecologic agreat de instituţiile de certificare pentru cosmeticele bio. Extractul este standardizat în ulei de floarea soarelui organic

Origine: naturală, produs în conformitate cu regulamentul European 1334/2008 pentru preparatele aromatice de uz alimentar

Compuși principali: 13-15 % diterpeni fenolici din care >9 % acid carnosic; < 2% ulei esenţial ce conţine: < 0.1 % limonene, < 0.05 % linalool, < 20 ppm methyl eugenole

Prezentare: lichid vâscos la temperatura camerei, tulbure, miros caracteristic, culoare galben-maronie. La temperaturi scăzute produsul se poate solidifica, înainte de utilizare se poate încălzi sub jet de apă sau pe calorifer.

Solubilitate: insolubil în apă, solubil în uleiuri

Avertisment! Extractul nu înlocuieşte conservantul pentru creme şi loţiuni ce conţin apă, dar poate fi adăugat în astfel de preparate pe lângă conservantul recomandat în reţetă.

Ingrediente (INCI): helianthus annuus seed oil, rosmarinus officinalis leaf extract

Proprietăţile extractului de rozmarin

  • antioxidant potent
  • antibacterian
  • antiinflamator
  • nu are influenţă asupra pH-ului compoziţiilor
  • întârzie oxidarea acizilor graşi, a carotenoidelor
  • contribuie la păstrarea prospeţimii preparatelor cosmetice care conţin şi uleiuri
  • suportă încălzire

 Cum se folosește

  • ca adaos antioxidant în uleiuri: 0,05 pană la 0,1 % pentru grăsimi saturate (uleiuri şi unturi mai rezistente la oxidare) şi 0,2 pană la 0,4 % pentru acizi graşi polinesaturaţi (uleiuri sensibile la oxidare)
  • dozaj tipic 0.3% în preparate cosmetice conţinând o fază grasă
  • dozaj tipic 0.3% în compoziţii anhidre
  • ca ingredient aniinflamator, reparator şi antioxidant în preparate pentru îngrijirea tenului problematic, compoziţii antiage, 0.3%

Compatibilitate cu alte ingrediente

  • bună: emulsifianţi, co-emulsifianţi, gume
  • bună: toţi conservanţii din oferta Elemental
  • împreună cu vitamina E acţionează sinergic

Exemple de dozare a antioxidantului

  • pentru 100 gr preparat cosmetic 0,3% înseamnă 0,3 gr/ ~10 picături
  • pentru 100 gr ulei vegetal rezistent la oxidare 0,1% înseamnă 0,1 gr/ ~3 picături
  • pentru 100 gr ulei vegetal sensibil la oxidare 0,4% înseamnă 0,4 gr / ~12 picături

Păstrare: în loc uscat ferit de lumină, la temperatura camerei, în recipient închis etanș

Date de siguranţă: a se evita contactul cu ochii, a nu se ingera, a nu se aplica pur pe piele, a se respecta dozajul recomandat, a nu se lăsa la îndemâna copiilor; uz cosmetic

0770534261 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata, 09.00-17.00

 


Detalii produs


Categorie: Active cosmetice

Greutate produs: 0.04 kg.

Producator: Origine Germania



Produse similare


Extract concentrat, bogat în principii active cu rol antioxidant, antiinflamator și antimicrobian. Recomandat pentru includerea în produsele antirid și antiacneice, dar și în ul...
10,12 RON
Un activ cosmetic cu un conținut remarcabil de principii rare, recomandat în aplicații pentru pielea problematică, reactivă, atopică, ce contribuie semnificativ la procesul de regenerare cuta...
13,99 RON
Foarte concentrat și bogat în principii active precum bisabololul sau matricina, extractul de mușețel german este benefic pentru îngrijirea pielii deteriorate, afectate de ec...
21,50 RON
  
  




  

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?