Poze Eucalipt Citronat, ulei esential pur (eucaliptus citriodora) 10 ml

     
Pin It


Eucalipt Citronat, ulei esential pur (eucaliptus citriodora) 10 ml

Pret: 11,20 RON

Disponibil in stoc

Pretul include TVA 19%, pretul nu include cheltuielile de livrare

Este recunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, antalgice și calmante, folosit în probleme cutanate de natură infecţioasă sau fungică, eczeme, prurit, în reumatism şi artrită pentru calmarea durerillor și în afecţiuni ale căilor respiratorii. Este util și în produse de igienă sau ca repulsiv de insecte.

Eucaliptul citronat reprezintă una din sutele de specii de eucalipt, copac mereu verde, orginar din Australia. Creşte repede, putând să ajungă la întălţimi chiar de 45 m, iar frunzele mari şi lucioase sub formă de lance emană un miros puternic atunci când sunt zdrobite. Denumirea eucaliptului citronat îşi are originea în aroma proaspătă, specifică de lămâie, pe care o degajă.

Uleiul esenţial de eucalipt citronat are nenumărate proprietăţi binefăcătoare, este folosit atât în scopuri terapeutice cât şi în parfumerie.

  • în scop terapeutic este folosit datorită proprietăţilor antiinflamatoare, antiinfecţioase, antalgice, antispasmodice, antimicotice şi în nenumărate afecţiuni ale căilor respiratorii, cutanate, sistemului muscular şi osteoarticular
  • în parfumerie ;i produse de igienă este apreciat datorită mirosului citric, de prospețime și curățenie

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi din frunze

Zona geografică de provenienţă a plantei: Madagascar

Prezentare: lichid clar gălbui, vâscozitate redusă

Descriere olfactivă: miros puternic cu note citrate, aromatic, proaspăt 

Ingrediente (INCI): eucalyptus citriodora oil
Ulei esențial pur și natural obținut din culturi ecologice.

Proprietăţile uleiului de eucalipt citronat

  • antiinflamator
  • antireumatic
  • antiinfecţios
  • antalgic
  • antispasmodic
  • purifiant, antimicotic
  • repulsiv de insecte
  • calmant pentru piele, anti-prurit
  • calmant general şi sedativ

La ce vă poate ajuta

  • reumatism, artrită reumatoidă, artrită inflamatorie
  • dureri musculare şi articulare, picior de atlet, tendinite, întinderi
  • afecţiuni ale căilor respiratorii
  • eczeme, iritaţii şi alergii cutanate, micoze
  • mâncărimi, înţepături de insecte
  • infecţii respiratorii şi virale
  • zona zoster, dureri nevralgice
  • alungarea insectelor, în special a ţânţarilor
  • parfumarea lenjeriilor, rufelor

Cum se folosește în cosmetică și aromaterapie

  • ca ingredient în uleiuri, creme şi balsamuri pentru aplicaţii cutanate
  • în combinaţie cu alte ingrediente active pentru prepararea de creme și alifii specifice
  • ca ingredient în gel răcoritor şi antalgic pentru sportivi
  • ca ingredient pentru un spray anti-ţânţari sau pentru un gel calmant aplicat după înţepăturile de insecte
  • câteva picături în bază de ulei vegetal pentru un masaj pe torace în caz de infecţii respiratorii şi pentru fluidificarea secreţiilor: faringite, laringite, bronşite, gripă
  • diluat în ulei vegetal şi aplicat prin masaj de-a lungul coloanei vertebrale sau local în zonele cu probleme
  • în vaporizatoare sau candele pentru a crea o atmosferă liniştitoare, relaxantă
  • pulverizat în încăperi pentru împrospătarea şi purificarea aerului
  • pulverizat în dulapuri şi aşternuturi, diluat în prealabil cu alcool+apă

Păstrare: închis etanș, în loc uscat și răcoros, ferit de lumină

Date de siguranţă:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranţă a uleiurilor esenţiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut

Avertisment: proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul Estelina sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, site-uri web de referință în fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător/furnizor. Cu toate acestea, aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.

0770534261 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata, 09.00-17.00

 


Detalii produs


Categorie: Uleiuri esentiale

Greutate produs: 0.04 kg.

Producator: Origine Madagascar



Produse similare


O esență foarte apreciată pentru parfumul său puternic și profund, cu note pământii, lemnoase și de fum, dar care conține o serie de principii active cu rol antiinflamator, antiinfecțios, deconges...
13,37 RON
Din măruntele flori mov-albăstrui care ne încântă prin parfumul lor se extrage uleiul esențial poate cel mai răspândit și utilizat în întreaga lume. Calitățile sale aromati...
15,26 RON
Cedrul de Virginia sau ienupărul virginian este nativ în America de nord. Creşte până la înălţimea de 30 metri şi trăieşte câteva sute de ani. Din lemnul acestui arbore se fabrică...
10,99 RON
  
  




  

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?