Descriere
Fructele de catina sunt foarte bogate in vitamina C, de două ori mai bogate decat măceşele şi de 10 ori decât citricele. Mai precis, 100 grame de suc din fructe de cătină contine undeva între 400 şi 800 mg de vitamină C. Fructele mai conţin vitamina A, complexul de vitamine B (B1, B2, B6, B9, colină, inositol), vitaminele E, K, P şi F, celuloză, carotenoide (beta caroten - în concentraţie mai mare decât se regăseşte în morcovi, xanthophila), microelemente precum calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, sodiu, acizi grasi polinesaturati, uleiuri complexe din care se obţine uleiul de cătină, uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri, serotonină, aminoacizi, fitosteroli şi enzime.
Comercializat ca ingredient cosmetic.
Detalii produs
Categorie
Greutate produs
0.12 kg.
Producator
Taguri