Argila roz de Provence superfina 200 gr

27,24 RON (TVA inclus)
Livrare gratuita pentru comenzile mai mari de 200 lei in orice localitate din Romania
Stoc 3
Disponibil in stoc

Descriere

Descriere produs

Argila roz de Provence superfina


INCI: Kaolin, Illite


Argila roz este un amestec de argila alba Kaolin si argila rosie Illite, provenita din cariere naturale din Provence, Franta.
Este o argila blanda, destinata in mod special pielii fragile. Absoarbe impuritatile existente la nivelul epidermului, fara insa a indeparta si grasimile naturale ale acestuia si, in acelasi timp, aduce o nota de stralucire tenului prin aportul de fier.
Se foloseste atat ca ingredient activ in masti cosmetice, emulsii sau lotiuni de curatare a pielii, cat si pentru a colora produsele cosmetice, de la emulsii la sapunurile naturale produse "la rece".


Forma de prezentare: pudra fina de culoare roz pal
Granulometrie: 75μ.


Minerale componente: Kaolinite, Illite, Montmorillonite, quartz


Compozitie: SiO2 (dioxid de siliciu) 64,85%, oxid de aluminiu (Al2O3) 23,5%, oxid de fier (III) FeO3 4,35%, oxid de calciu CaO 0,55%, oxid de magneziu MgO 0,5%, oxid de sodiu Na2O 0,1%, dioxid de titan TiO2 0,07%.


Cum actioneaza argila roz?


Ca si celelalte argile, argila roz este absorbanta si adsorbanta.
Absorbanta: absoarbe lichidele cu care este pusa in contact marindu-si volumul.
Adsorbanta: are capacitatea de a fixa molecule la suprafata sa. Aceasta se explica prin faptul ca este incarcata negativ datorita sarurilor minerale pe care le contine. Atunci cand argila este in solutie, ea va atrage la suprafata sa ionii pozitivi din acea solutie. Ulterior, odata ajunsa in contact cu pielea, va schimba acei ioni cu cei de pe piele, adica va atrage impuritatile si toxinele din epiderm la suprafata sa si va ceda pielii substantele minerale cu care este incarcata.


Cum se utilizeaza argila roz? 


In emulsii sau lotiuni: se amesteca bine cu putina apa si apoi se incorporeaza la finalul emulsificarii, amestecand in continuare pentru a se dispersa uniform


In sapunul facut la rece: se amesteca cu putina apa si se adauga in pasta de sapun inainte de a fi turnata in forme; se amesteca pentru a se omogeniza culoarea. Daca faceti marmoratii ("swirl"-uri), amestecati argila pre-hidratata in pasta de sapun destinata marmoratiei si omogenizati.


In mastile cosmetice: argila roz se amesteca cu celelalte active uscate, apoi se hidrateaza cu apa minerala plata, cu ape florale sau infuzii de plante (strecurate) reprezentand cca 1/2 din volumul ei (ex: la 2 linguri de argila se foloseste 1 lingura de apa). Daca este nevoie se adauga lichid astfel incat pasta care se va intinde pe piele sa fie fluida dar sa nu curga. Se lasa pe piele pana incepe sa se usuce. Tineti minte ca argila actioneaza doar cat este umeda, dupa ce se usuca devine inutila prezenta ei pe piele (nu mai are loc schimbul ionic si nici adsorbtia, acestea necesitand prezenta apei).


In pudre compacte sau alte produse de machiaj: argila roz se amesteca cu ceilalti pigmenti pentru a forma o dispersie omogena. Ulterior se procedeaza conform retetei produsului (se compacteaza, in cadrul pudrelor, sau se amesteca cu faza uleioasa topita in prealabil, in cazul produselor anhidre de machiaj).


Date de siguranta:


Produs pulverulent; a nu se folosi in apropierea surselor de ventilatie!
A nu se lasa la indemana copiilor!
Argila roz odata amestecata cu apa se utilizeaza integral!


Informatii reglementare: argila roz nu contine alergeni, substante CMR, organisme modificate genetic, nanomateriale si nu este ionizata!

Detalii

Categorii
Greutate
0.24 kg

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review