Alkanet pudra 25gr

11,74 RON (TVA inclus)
Livrare gratuita pentru comenzile mai mari de 200 lei in orice localitate din Romania
Stoc 1
Disponibil in stoc

Descriere

Alkanet pudră - descriere și recomandări

Rădăcina de alkanet este utilizată în principal ca un colorant natural ce conferă un roșu-rubin cu tentă de violet cosmeticelor anhidre precum: balsam de buze, uleiuri, alifii sau rujuri.

Descarcati documentatia(fisa) produsului de aici: https://s.cdnmpro.com/134664192/content/Alkanet pudra M-1408.pdf
În săpunuri va produce nuanțe de roz, purpuriu, gri-albăstrui sau gri-verzui, în funcție de concentrația utilizată, de tipurile de ulei din formula săpunului CP dar și de alcalinitatea săpunului.

Ingrediente (INCI): alkanna tinctoria root extract

Recomandări, utilizare

Pudra din rădăcina de alkanet se poate macera în ulei vegetal, acesta căpătând o culoare roșu-rubin / burgund. Culoarea se va dezvolta și în funcție de culoarea originală a uleiului, astfel, dacă uleiul folosit este verde (măsline, cânepă, avocado..) maceratul va avea altă culoare decât dacă se folosește un ulei incolor sau auriu.
Pudra de alkanet se poate folosi și ca atare în săpunuri sau alte preparate cosmetice.

Cum se prepară un macerat uleios de alkanet

Pentru a prepara 100 ml de macerat se folosesc 5 gr pudră de alkanet și 95 gr (~100 ml) ulei vegetal la alegere obținând un macerat de 5%. Se poate mări concentrația maceratului, în general, până la 10% este suficient pentru a obține o culoare intensă. 
Într-un borcan cu capac se adaugă pudra de alkanet și uleiul vegetal ales. Se amestecă bine și se lasă să stea timp de cel puțin 48 ore (unele surse recomandă 7 zile), amestecând de câteva ori pe zi. 
La finalul perioadei, se toarnă uleiul printr-un filtru sau sită densă.
Uleiul rezultat se poate include în rețete de săpun sau ca ingredient pentru creme, unturi de corp, alifii, rujuri, balsam de buze etc.

Pentru utilizarea în săpunuri este indicat să se facă teste pe cantități mici, pentru a stabili concentrația necesară și compoziția optimă, ca să se obțină culoarea finală dorită.
Notă: culoarea săpunului CP se poate schimba în timp, substanțele colorante din alkanet fiind sensibile la modificările de pH.

Păstrare: în loc uscat și răcoros

Date de siguranţă:a nu se inhala, a nu se ingera; uz cosmetic

Detalii

Categorii
Greutate
0.03 kg
Taguri

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review