Absolut de Tonka 2 gr

37,69 RON (TVA inclus)
Livrare gratuita pentru comenzile mai mari de 200 lei in orice localitate din Romania
Stoc 1
Disponibil in stoc

Descriere

Un extract la care apelează des parfumierii. Aroma acestuia este un amestec suav al notelor balsamice, vanilate și migdalate, de tabac, caramel și amaretto. Este potrivit pentru crearea parfumurilor destinate femeilor și bărbaților deopotrivă, și pentru parfumarea unor cosmetice.

DOCUMENTATIE

MSDS_1309

TDS_1309

Absolut de Tonka - descriere, recomandări

Boabele de Tonka sunt de fapt semințele fructului cules din arborele numit Sarrapia. În sălbăticie acest copac poate crește până la 30 m înălțime și produce între 15-75 kg de fructe pe an. Producția mondială este împărțită între Venezuela și Brazilia. Aceste culturi sălbatice contribuie la susținerea comunităților mici, izolate din pădurile amozoniene.

Extractul din boabele de Tonka reprezintă unul dintre ingredientele des folosite în parfumerie. Face parte din categoria orientală a notelor de parfumerie. Împărtășește caracteristici olfactive comune cu tutunul, ambra, vanilia și se combină frumos cu o serie de esențe din cele mai multe categorii.

Metoda de obținere: prin extracție cu etanol

Proprietăți organoleptice: pastă solidă cristalizată, de culoare maronie. Poate prezenta în mod natural pete de culoare mai închisă și textură neuniformă. Înainte de utilizare este indicat să fie fluidificat la cald. Este solubil în alcool, insolubil în ulei, dispersabil în emulsii și creme, insolubil în apă.

Miros: un amestec de note vanilate și caramelate; un melanj al notelor balsamice, de tutun și aroma ușor amăruie a boabelor de cacao; unele note amintesc de mirosul fânului cosit și de lichior amaretto

Nota parfumului: de bază

Ingrediente (INCI): dipteryx odorata seed extract


Descriere olfactivă

 • balsamic, delicios dar ușor amărui, cu note suave de tabac, cu accente vanilate, de praline, amaretto, cacao și migdale
 • aroma induce o stare de relaxare, calm și echilibru
 • în parfumerie este folosit atât ca notă de bază cât și ca fixator
 • se folosește atât pentru crearea de parfumuri feminine cu note orientale cât și pentru cele masculine emanând eleganță și seducție
 • conferă parfumurilor sau compozițiilor cosmetice note calde, gurmande


Utilizare în parfumerie

Absolutul de tonka fiind în stare solidă și pentru a i se percepe mai bine mirosul, se recomandă să fie macerat în prealabil. Macerarea este importantă mai ales atunci când se compune un parfum, pentru a anticipa cât mai acurat mirosul pe care-l va dezvolta. Macerarea se va face în alcool și trebuie să dureze cel puțin 24 de ore.

 • se pun într-un recipient de sticlă 1/4 absolut de tonka + 3/4 alcool de 90-96°
 • se lasă la macerat până a doua zi și se agită din când în când

Acest macerat se poate include mai ușor ca ingredient în compozițiile parfumante decât absolutul în stare pură.

De asemenea, se poate lucra cu absolutul de tonka și ca atare, recipientul se plasează pe baie de apă caldă (nu fierbinte!) până când se lichefiază.
Dozaj maxim recomandat pentru parfumuri conform IFRA: 1,6%

Se pot prepara parfumuri și ape de toaletă în bază de alcool. Absolutul de tonka nu este solubil în uleiuri, astfel, nu este potrivit pentru a prepara parfumuri pe bază de ulei.


Utilizare în cosmetică

 • majoritatea absoluturilor se folosesc cu predilecție în parfumerie, însă absolutul de tonka datorită aromei sale deosebite este utilizat din ce în ce mai des și în diferite compoziții cosmetice:
 • creme, emulsii, unturi de corp
 • produse destinate îngrijirii părului
 • deodorante
 • rujuri, balsam de buze

Absolutul de tonka este indicat să fie fluidificat în prealabil pe baie de apă caldă (nu fierbinte!). În emulsii se poate adăuga la faza uleioasă dacă se folosește ca atare, sau la faza finală dacă este fluidificat în prealabil.


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de razele solare

Date de siguranță, precauții în utilizare:

 • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
 • a se evita contactul cu ochii
 • a nu se ingera, a nu se folosi ca atare pe piele, a se respecta dozajele indicate
 • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
 • uz extern

Detalii

Greutate
0.03 kg

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review