Poze Tensida de cocos, pudra 50 gr

     
Pin It


Tensida de cocos, pudra 50 gr

Pret: 12 RON

Disponibil in stoc

Pretul include TVA 19%, pretul nu include cheltuielile de livrare.

O tensidă concentrată, de înaltă puritate, potrivită pentru prepararea produselor de igienă destinate adulţilor și copiilor deopotrivă și pentru produse de igienă orală. Formează spumă de calitate, este bine tolerată inclusiv de pielea sensibilă, reduce potenţialul iritativ al altor tenside.

Tensidă de cocos - descriere şi recomandări

Este o tensidă blândă, cu potențial iritativ foarte scăzut, derivată în principal din ulei de cocos şi face parte din familia betainelor. Nu irită mucoasa şi membranele, este potrivită în aplicaţii atât pentru adulţi cât şi pentru copii sau bebeluşi.
Prezintă o bună compatibilitate cu pielea, este uşor condiţionator şi substantiv.

Betainele sunt uneori asociate cu producerea de iritaţii a căror origine sunt defapt impurităţile rămase în urma procesului de fabricaţie. Studiile au arătat că această problemă poate fi evitată dacă producătorul acordă atenţie sporită pentru reducerea la minim a acestor compuşi secundari. 
Tensida de cocos din oferta Elemental are un grad de maximă puritate. 

Ingredient aprobat pentru produsele de igienă şi îngrijire bio certificate.

Prezentare: pudră albă inodoră, ușoară 
pH diluat la 10% în apă:  4,5 - 5,5

Ingrediente (INCI): cocamidopropyl betaine

Proprietăţile tensidei de cocos

  • este un surfactant amfoteric foarte concentrat
  • are putere spumantă ridicată
  • reduce potenţialul iritativ al altor tenside (sulfaţi)
  • uşor condiţionator
  • uşor antiseptic şi antistatic
  • are proprietăți organoleptice potrivite pentru igiena orală
  • bine tolerată inclusiv de pielea sensibilă
  • nu are efect decapant, nu usucă pielea

Recomandări, aplicații

  • şampon pentru adulţi
  • şampon pentru bebeluşi şi copii ”tear-free”
  • şampon 2 în 1
  • balsam de păr, condiţionatoare
  • geluri de baie, spumante
  • igienă intimă
  • cleansere pentru orice tip de ten
  • igienă orală, pastă de dinţi

Cum se folosește

  • este solubilă în apă, se poate dizolva și la temperatura camerei (necesită ceva mai mult timp) este recomandată însă dizolvarea în apă caldă
  • se poate folosi ca unic tensioactiv într-o formulă de igienă dar formează compoziții foarte fluide, astfel, pentru prepararea de şampoane şi geluri de duş este nevoie de asocierea cu alte tenside
  • DOZAJ indicativ: 0,3 - 10%
  • pentru şampoane 2 - 7%
  • pentru geluri de duş 3 - 7%
  • preparate de igienă spumante 3 - 10%
  • cleansere, produse de igienă cu clătire 2 - 5%
  • demachiante, produse fără clătire 0,3 - 0,7%
  • dozaj indicativ pentru pastă de dinţi 0,3 - 0,7%
  • gel sau cremă de ras 2 - 10%
  • de reținut: această tensidă de cocos sub formă de pudră, este de 3 ori mai concentrată în comparație cu varianta lichidă care a fost disponibilă anterior în oferta noastră. În rețetele care conțin tensida de cocos lichidă, dozajul se va calcula împărțind procentul cu 3 și suplimentând corespunzător în formulă procentul apei. 
    De exemplu: într-o rețetă avem 15% tensidă de cocos lichidă + 50% apă plată. Lucrând cu tensida de cocos pudră, procentele se modifică astfel: 5% tensidă de cocos pudră + 60% apă plată.
  • cum se prepară din pudră tensida de cocos lichidă: se socotește o parte pudră + 2 părți apă plată/distilată. Apa să fie la temperatura camerei sau mai călduță. Într-un vas se adaugă pudra, apoi apa. Se amestecă puțin și se lasă în repaus până ce se dizolvă complet pudra (poate dura cca. 15-20 minute). După dizolvarea completă a pudrei se obține o soluție fluidă și incoloră, la fel ca și tensida de cocos lichidă care a fost disponibilă anterior în oferta Elemental.



Păstrare: în loc uscat, ferit de căldură şi lumina directă

Date de siguranţă: a nu se ingera, a nu se inhala, a se evita contactul cu ochii, a nu se păstra la îndemâna copiilor


Avertisment: proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul Estelina sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, site-uri web de referință în fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător/furnizor. Cu toate acestea, aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.

0770534261 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata, 09.00-17.00

 

Tag-uri:



Detalii produs


Categorie: Alte ingrediente

Greutate produs: 0.06 kg.

Producator: Origine Germania



Produse similare


Laptele praf de cocos este un activ dermato-cosmetic apreciat pentru efectele sale regeneratoare, nutritive şi protectoare. Conține vitamine, enzime și acizi grași. Combate...
6,99 RON
Derivat din ulei de cocos, este un produs tensioactiv foarte blând și bine tolerat de piele, economic, utilizat pentru formularea șampoanelor solide, a calupurilor de duș și a altor produse de...
8,99 RON
  
  




  

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?