Poze LAMAIE VERDE, ULEI ESENTIAL PUR (CITRUS AURANTIFOLIA) 10 ml

     
Pin It


LAMAIE VERDE, ULEI ESENTIAL PUR (CITRUS AURANTIFOLIA) 10 ml

Pret: 11,20 RON

Disponibil in stoc

Pretul include TVA 19%, pretul nu include cheltuielile de livrare.

Are un miros foarte plăcut și numeroase întrebuințări. În cosmetică este apreciat pentru îngrijirea tenului gras, în tratamente de întreținere a siluetei sau pentru îngrijirea unghiilor. În aromaterapie este apreciat pentru efectul revigorant și tonic iar în parfumerie pentru mirosul ce îmbină note citrate, dulci și amărui.

Este un ulei esențial cu multiple proprietăți benefice pentru piele și organism în general. Parfumul său se deosebește de cel al lămâii galbene, împletind prospețimea notelor citrate acidulate, cu note dulci-amare. Este folosit în cosmetică pentru îngrijirea pielii cu tendințe de îngrășare și acneice, fiind și un bun agent antiseptic; este drenant și stimulează sistemul limfatic. În aromaterapie este folosit pentru efectul tonic și stimulant al sistemului nervos, ca antiinflamator și antispasmodic.

Sinonime: ulei esenţial de Lime, Limetă, Limette

Zona geografică de provenienţă: Mexic

Prezentare: lichid galben-verzui, vâscozitate redusă, poate fi ușor tulbure

Descriere olfactivă: miros proaspăt, acidulat, citric, dulce-amărui

Ingrediente (INCI): citrus aurantifolia oil

Proprietăţile uleiului de lămâie verde

  • antiseptic general și bactericid, dezobturant al porilor, ajută la curățarea și purificarea pielii
  • anti-îmbătrânire, antioxidant, tonifiant, contribuie la întreținerea țesutului cutanat
  • drenant limfatic, stimulator al microcirculației, excelent pentru îmbunătățirea circulației
  • antiinflamator, util pentru artrită și reumatism
  • tonic și stimulant al sistemului nervos
  • revigorant pentru cei depresivi sau epuizați
  • parfumant plăcut, optimizant

La ce vă poate ajuta

  • curățarea și îngrijirea pielii în general, a tenurilor grase sau cu tendințe acneice în particular
  • îmbunătățirea condiției pielii și ameliorarea problemelor cutanate: comedoane, seboree, congestii, herpes, negi, furuncule
  • celulită, tratamente cosmetice pentru întreținerea siluetei, circulație limfatică și sanguină deficitară
  • întreținerea musculaturii și articulațiilor
  • îngrijirea scalpului, igienă orală
  • combaterea oboselii, a epuizării fizice și mentale, animarea spiritului, diminuarea stărilor de apatie și letargie
  • parfumarea cosmeticelor, prepararea produselor de toaletă cu aromă proaspătă, ca notă de vârf pentru formularea parfumurilor

Cum se folosește în cosmetică și aromaterapie

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, compoziții pentru aromaterapie și produse de parfumerie
  • ca ingredient pentru prepararea compozițiilor cosmetice, dozaj uzual recomandat 0,5-2%
  • ca ingredient în cleansere, geluri de duș și baie, șampoane
  • ca ingredient în tonere, măști, creme, geluri, loțiuni și balsamuri
  • aplicat local, punctual pe herpes și negi, cu ajutorul unui bețișor cu vată
  • inclus într-un ulei vegetal, folosit ca ulei de cuticule şi îngrijirea unghiilor
  • încorporat într-un ulei vegetal pentru masaje, simplu sau în combinație cu alte esențe
  • sub formă de masaj pe coloana vertebrală sau pe plexul solar, diluat în ulei vegetal, pentru revigorarea sistemului nervos și efecte pozitive asupra spiritului
  • ca ingredient în odorizante de cameră sau în sprayuri pentru parfumarea și împrospătarea încăperilor
  • în vaporizatoare şi candele pentru parfumarea ambientului și aromaterapie
  • alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide

Păstrare: închis etanș, în loc uscat și răcăros, ferit de lumină

Date de siguranţă:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranţă a uleiurilor esenţiale
  • conține în mod natural molecule fotosensibilizante, nu expuneţi pielea la soare cel puţin 4 ore după aplicarea unui produs ce conține acest ulei esențial (la produsele de igienă nu este cazul)
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut

Avertisment: proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, site-uri web de referință în fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător/furnizor. Cu toate acestea, aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.

ATENTIE ! DUPA ADAUGAREA PRODUSELOR IN COS, PENTRU COMPLETAREA DATELOR SI FINALIZAREA COMENZII  APASATI BUTONUL “TRIMITE COMANDA"

0770534261 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata, 09.00-17.00

 

Tag-uri:



Detalii produs


Categorie: Uleiuri esentiale

Greutate produs: 0.04 kg.



Produse similare


Este util pentru tenul gras, congestionat, curățarea pielii și în aplicații pentru un scalp sănătos. Acționează eficace aplicat în zonele cu retenție de apă și...
10,93 RON
Este o esenţă cu parfum foarte plăcut, apreciată în aromaterapie pentru efectul liniștitor, relaxant, digestiv și de favorizare a somnului. Folosită ca esență parfumantă aduce note de prospețime...
18,76 RON
O esență foarte apreciată pentru parfumul său puternic și profund, cu note pământii, lemnoase și de fum, dar care conține o serie de principii active cu rol antiinflamator, antiinfecțios,...
13,37 RON
  
  




  

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?