Poze Ceara emulsifianta de masline 50gr

     
Pin It


Ceara emulsifianta de masline 50gr

Pret: 11,99 RON

Disponibil in stoc

Pretul include TVA 19%, pretul nu include cheltuielile de livrare.

Derivat din uleiul de măsline, prezintă o bună afinitate pentru piele și are aplicații multiple. Se poate folosi în creme, balsamuri, rujuri și preparate anhidre, dar și pentru formarea de lipo-geluri sau pentru asigurarea dispersiei optime a filtrelor în cremele de protecție solară.

Ceară emulsifiantă de Măsline - descriere, recomandări

Este un produs interesant ce îmbină beneficiile unei ceare cu proprietățile unui emulsifiant. Este considerat că are compatibilitate superioară cu pielea față de emulsifianții derivați din cocos, palmier sau rapiță. 

Amestecat cu uleiuri, se pot obține geluri uleioase - așa numitele ”lipogeluri” - care sunt mai ușor absorbite de piele și mai puțin grase în comparație cu unguentele/balsamurile preparate cu ceară de albine de pildă.
În funcție de dozaj și de uleiurile/unturile folosite, aceste lipogeluri pot fi fluide sau mai compacte. Astfel, au utilitate în aplicații precum gloss și balsam de buze, ulei de corp și alte produse decorative, balsamuri și creme anhidre mai puțin grase și lipicioase.

O caracteristică de reținut a acestei ceri este că, în amestec cu un ulei vegetal, îi crește acestuia vâscozitatea, astfel încât pigmenții minerali pot sta în suspensie - interesant pentru gloss de buze sau ulei decorativ pentru corp.

Datorită structurii sale, este util în dispersarea omogenă a pudrelor minerale și a pigmenților, un avantaj de luat în calcul la formularea cremelor cu protecție solară pe bază de filtre fizice (zinc, titan). Dispersia omogenă a filtrelor fizice într-un preparat de protecție UV este importantă în mod deosebit pentru că se asigură o protecție adecvată.

Validat ca ingredient pentru cosmeticele bio.

Proprietăți organoleptice: pelete ceroase solide de culoare gălbuie, miros fin caracteristic
Punct de topire ~70°C 

Ingrediente (INCI): sorbitan olivate


Proprietățile cearei emulsifiante de măsline

  • origine vegetală, produs pe bază de măsline
  • compatibilitate superioară cu pielea
  • lucrează atât în preparate anhidre cât și în emulsii
  • combinat cu uleiuri, senzația de gras pe piele este mai redusă în comparație cu alte ceruri
  • conferă atingere mătăsoasă, se simte plăcut pe piele
  • se pot formula balsamuri ce au textură similară cu lanolina
  • asigură dispersia optimă a pigmenților și filtrelor UV  


Recomandări, aplicații

  • creme, balsamuri, unguente terapeutice
  • creme de masaj
  • lipo-geluri, creșterea vâscozității uleiurilor
  • aplicații de machiaj și decorative
  • cremă de scutece
  • cremă de mâini
  • creme protectoare față de agresiunile externe 
  • creme, loțiuni, uleiuri de plajă


Mod de utilizare în cosmetică

Este o ceară multifuncțională, cu care se poate lucra în felurite aplicații:

  • agent lipo-gel, dozaj 1-10%
  • ceară pentru prepararea de balsamuri și unguente 10-20%
  • co-emulsifiant pentru emulsii O/W și W/O, 1-10%
  • dispersant de pulberi și pigmenți în cadrul cremelor, emulsiilor, serurilor uleioase, 1-10%

Îmbunătățește rezistența la apă a cremelor de protecție solară și a altor compoziții cosmetice în care este nevoie de respingere a apei și umezelii.
Conferă rujurilor finețe și un plus senzorial.

Mod de lucru:

  • în preparatele anhidre: se amestecă împreună cu uleiul/untul și se supune încălzirii până la topirea completă; retras de la căldură, compoziția se amestecă manual, până la răcire 
  • în emulsii se introduce în faza uleioasă ca și co-emulsifiant și se procedează în mod clasic - emulsificare la cald


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare: uz cosmetic

0770534261 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata, 09.00-17.00

 


Detalii produs


Categorie: Alte ingrediente

Greutate produs: 0.06 kg.

Producator: Origine Franta



Produse similare


Ingredient universal pentru prepararea de creme bogate si protectoare, alifii, balsamuri, rujuri, sau lumanari. Confera consistenta si stabilitate. Varianta purificata este apreciata pentru faptul ca...
8,99 RON