Poze Acid stearic 100 gr

     
Pin It


Acid stearic 100 gr

Pret: 3,99 RON

Disponibil in stoc

Pretul include TVA 19%, pretul nu include cheltuielile de livrare.

Un produs vegetal ce se folosește în cosmetică pentru prepararea de unturi vegetale, creșterea vâscozității și stabilității la emulsii, balsamuri sau șampoane solide și pentru mărirea durității la lumânări sau săpunuri. 

Acid stearic - descriere, recomandări

Un produs vegetal ce se folosește în cosmetică pentru prepararea de unturi vegetale, creșterea vâscozității și stabilității preparatelor cum ar fi emulsiile, balsamurile sau șampoanele solide și pentru mărirea durității la lumânări sau săpunuri. 

Acidul stearic se regăsește în mod natural în diferite uleiuri și unturi vegetale.

Calitate: acid stearic de origine vegetală, calitate cosmetică, obținut din ulei de palmier RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil)

Ingrediente (INCI): stearic acid

Proprietăți organoleptice: biluțe albe ceroase


Proprietăți:

  • factor de consistență și stabilitate
  • crește vâscozitatea și duritatea preparatelor
  • emolient, protector
  • nutritiv, filmogen
  • conferă vâscozitate și onctuozitate uleiurilor
  • co-emulsifiant, agent de stabilizare pentru emulsii


Recomandări:

  • prepararea de creme bogate și unturi de corp, în special pentru pielea uscată
  • prepararea de alifii, balsamuri, deodorante solide și produse tip baton (stick)
  • îmbogățirea texturii și onctuozității cremelor
  • manufacturarea de lumânări parfumante și lumânări de masaj
  • prepararea de săpunuri CP
  • ca ingredient pentru stabilizarea emulsiilor


Cum se folosește:

  • dozaj indicativ: 2 - 7% în emulsii și creme, 5 - 30% în balsamuri, deodorante și unturi, 5-15 % în săpunuri și șampoane solide, până la 20% în lumânări
  • în emulsii se adaugă la faza grasă
  • este solubil în uleiuri, la cald, se topește la temperatura de cca. 60°C
  • cu ajutorul acidului stearic se poate prepara dintr-un ulei vegetal fluid un unt de corp, fără a fi nevoie de hidrogenare, de pildă: unt de macadamia, unt de caise, unt de argan, unt de avocado...
  • în comparație cu co-emulsifiantul Stabila (alcool cetilic) acesta formează o textură mai puțin grasă


    Mod de păstrare
    : la loc uscat și răcoros

    Date de siguranță, precauții în utilizare: uz cosmetic


    Avertisment
    : indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Estelina sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

    0770534261 - Comenzi telefonice
    Luni-Sambata, 09.00-17.00

     

    Tag-uri:



    Detalii produs


    Categorie: Alte ingrediente

    Greutate produs: 0.11 kg.

    Producator: Origine Indonezia



    Produse similare


    Varianta cu molecula mica a acidului hialuronic are o mare capacitate de reținere a apeia si asigura hidratarea in profunzime a pielii, avand efect antirid. Indispensabil pentru crearea cremelor...
    28,99 RON
    Derivat din ulei de cocos, este un produs tensioactiv foarte blând și bine tolerat de piele, economic, utilizat pentru formularea șampoanelor solide, a calupurilor de duș și a altor produse de...
    8,99 RON
      
      




      

    Newsletter

     
    Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?